BDP meclise gidiş tarihini açıkladı

BDP Genel Başkanı Hamit Geylani; Biz de 1 Ekim tarihini Meclis'e gitmek için en uygun zaman olarak görüyoruz.

BDP meclise gidiş tarihini açıkladı

BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, TBMM'ye gitmek için 1 Ekim'i doğru bir zaman olarak düşündüklerini belirterek, ''Ama yetmiyor doğru zamanın doğru zemini de olmalıdır. Meclis'e ne zaman nasıl gideceğimizi yetkili kurullarımız, halkımızla danışarak tespit edecektir'' dedi.

Geylani, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali ve İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ile BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Geylani, basın mensuplarının, ''1 Ekim'de TBMM'ye gidecek misiniz?'' sorusu üzerine şunları söyledi:
''Meclis'e gitmenin 2 önemli faktörü var. Doğru zaman ve doğru zemin. Doğru zamanın 1 Ekim olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu halkın özgür iradesinin Meclis'e yansıması, onun meşru siyasetini yapmasını gerektiren bir seçim yapıldı. Onun için 1 Ekimi doğru bir zaman olarak düşünüyoruz. Ama yetmiyor, o doğru zamanın doğru zemini de olmalıdır. Meclis'e ne zaman, nasıl gideceğimizi yetkili kurullarımız, halkımızla danışarak tespit edecektir ve gideceğiz de...''

BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali de, BDP'nin Meclis'e gitme konusunda kararını değiştirecek bir gelişmenin olmadığını öne sürerek, şu görüşleri savundu:
''Bizim 'parlamenter sistemi boykot ediyoruz' diye bir yaklaşımımız yok. Öyle olsa bütün zorluklara rağmen seçime girmezdik. Zor bir seçim süreci geçirdiğimizi herkes biliyor. Bağımsız adaylarla girdik, her türlü zorluğu göze aldık. Çünkü biz bu parlamentoyu önemsiyorduk. Yeni bir anayasa yapacak Meclis'te en güçlü bir katılımla olmak istiyorduk. Biz bu parlamentoyu boykot etmiyoruz, parlamento, içinde yer almak istediğimiz bir kurumdur. Olası gelişmelere göre yeniden kararımızı gözden geçirebiliriz.''

Meclis'e gidip gitmeme iradesinin kendi ellerinde olduğunu ifade eden Koçali, ''Başlangıçta biz boykot ettiğimizde bunu bir müzakere olarak görüyorduk, ama bu müzakerelerimiz sonuçsuz kaldı. Bundan sonra kararı kendimiz vereceğiz. Ama şu anda kararımızı değiştirecek bir durum ortada yok'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler