BDP için yemin yolu açıldı!

Ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Adası'nda avukatları ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan, görüşmelerde bulunduğu heyetle 'Barış Konseyi' kurulması konusunda mutabakata varıldığını iddia ederek "BDP daha önceki gibi oyunlara gelmemelidir. Daha ö

BDP için yemin yolu açıldı!

Ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Adası'nda avukatları ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan, görüşmelerde bulunduğu heyetle 'Barış Konseyi' kurulması konusunda mutabakata varıldığını iddia ederek "BDP daha önceki gibi oyunlara gelmemelidir. Daha önce söylediğimiz gibi hükümetle bir mutabakata varılarak yemin edebilirler" dedi.

Hatip Dicle sorununun sonraya bırakılabileceğini kaydeden Öcalan, şunları söyledi:

"En son heyetle yaptığımız bugünkü görüşmede üzerinde uzlaştığımız en önemli ve atılması gereken pratik adım, Barış Konseyi'nin oluşturulmasına-kurulmasına ilişkindi. Heyetle Barış Konseyi'nin kurulmasına ilişkin bir mutabakata varmış durumdayız. Zaten bu durum protokollerde de yer almaktadır. Barış Konseyi'nin kurulması, atılması gereken ve atılacak en önemli somut adımdır. Barış Konseyi, mutlaka kurulmalıdır. Barış Konseyi ne resmi bir devlet organı olacak ne de sadece sivil bir organ olacaktır. Barış Konseyi, barış çalışmaları, barışın gerçekleşmesi ve çözüm için çalışacaktır. Bir ay veya bir aydan daha kısa bir sürede Barış Konseyi kurulmalıdır."

"CEMİL ÇİÇEK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPABİLİR"

"Basına yansıdığı gibi Cemil Çiçek de çözülmesi gereken en önemli birinci sorunun Kürt sorunu olduğunu söylüyor. Bu konuda Cemil Çiçek, üzerine düşeni yapabilir. Bu şekilde yazılı bir mutabakat sağlanırsa BDP de yemin edebilir ve Meclis'e dahil olur, çalışır. Çalışmalarında başarılar diliyorum."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem