Bdp heyeti Adalet Bakanı'yla görüştü

Bdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Bdp İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, açlık grevlerinde gelinen son durumu görüşmek üzere Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i ziyaret etti.Bdp'den gönderilen bilgi notunda, "Eş Genel Başkanımız Sayın Selahat

Bdp heyeti Adalet Bakanı'yla görüştü

Bdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Bdp İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, açlık grevlerinde gelinen son durumu görüşmek üzere Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i ziyaret etti.

Bdp'den gönderilen bilgi notunda, "Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş, beraberinde İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sırrı Süreyya Önder'le birlikte, açlık grevlerinde gelinen son durumu görüşmek üzere bugün Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin'i ziyaret etmişlerdir" denildi.
 
Adalet Bakanlığı, 67 ceza infaz kurumunda açlık grevi eylemi yapan 682 hükümlü ve tutuklu bulunduğunu açıklamıştı.
 
'SAĞLIK DURUMU KRİTİK OLAN YOK'
 
Bu arada Adalet Bakanlığı'ndan cezaevinde açlık grevi yapan mahkumların sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi.
 
67 cezaevinde 682 kişinin açlık grevinde olduğu belirtilen açıklamada, açlık grevi yapan mahkumlar arasında sağlık durumu kritik olan mahkumun bulunmadığı belirtildi.
 
Açıklamada açlık grevinde olan tutukluların her gün düzenli olarak doktor tarafında kontrol edildiği belirtilerek, tutukluların "açlık grevine başlamadan önce Adalet Bakanlığına ve Başbakanlığa dilekçe vererek iaşe bedellerinin kendilerine limon, şeker ve su olarak verilmesini istedikleri ancak bu taleplerinin reddedildiği" iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler