BDP eylemlerine devam ediyor

 Şırnak Cizre’de vatandaşların yoğun olduğu bir caddedeki 4 katlı inşaatta BDP’lilerin gösteriş yapar gibi sözde sivil Cuma namazı kılmaları görenleri hayrete düşürdü. Devletin camisinde normal halktan ayrılarak kendi başlarına sözde Cuma namazı kılan BDP

BDP eylemlerine devam ediyor

 

Şırnak Cizre’de vatandaşların yoğun olduğu bir caddedeki 4 katlı inşaatta BDP’lilerin gösteriş yapar gibi sözde sivil Cuma namazı kılmaları görenleri hayrete düşürdü. Devletin camisinde normal halktan ayrılarak kendi başlarına sözde Cuma namazı kılan BDP’lilerin imam ile aynı kıbleye yönelmemeleri de dikkat çekti.

BDP yine “sivil Cuma” oyununu perdeye koydu. Sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında “sivil Cuma” namazı kılındı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde kalabalık bir cadde üzerinde bulunan inşatta kılınan sözde Cuma namazında cemaatin farklı, imamın farklı yönlere bakması ise dikkat çekti.

CAMİ YERİNE BDP BİNASI SEÇİLDİ

Daha önce de ilginç görüntülerin çıktığı sözde sivil Cuma namazı aynı ilginçliklerle devam ederken, BDP vatandaşların dini duygularını kullanarak kendine rant sağlamaya devam ediyor. BDP’liler “Sivil itaatsizlik” adı altında başlatılan sözde sivil Cuma eylemleri kapsamında halkı camilerden uzaklaştırarak çoğu ilde soğuk havayı bahane ederek BDP il binalarında sivil Cuma kıldırdı.

BDP PROPAGANDA AMAÇLI CUMA NAMAZINI KULLANIYOR

Cami yerine BDP binaları ve boş inşaat alanlarını kullandıran BDP, propaganda için kendi imamlarını kullanıyor. Sözde sivil Cuma’da halka konuşan sözde imamlar halkı direnmeye ve devlete karşı çıkmaya çağırıyorlar. Bunları yaparken de dini araç ediyorlar.

“CUMA NAMAZININ BELLİ KURALLARI VARDIR”

Diyanet Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, Cuma namazının belli kuralları olduğuna ve bu kurallar çerçevesinde namazın kılınması gerektiğine değinerek, “Sivil Cuma namazı diye bir şey yoktur. Cuma namazının şartları vardır. Böyle bir Cuma namazı yoktur. Daha önce böyle Cuma’ları kıldıran hocaların ne olduğunu gördük. Bu hocalar tatil köylerinde çıktı. Bu namaz kabul olmaz” diye konuştu.

“DİNİ İSTİSMARDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Diyanet Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar sivil Cuma adı altında yapılan şeyin ayrılıkçı bir amacı olduğunu söyleyerek “Bu yapılan şey politik amaçlıdır. Dini ve dindar kesimi istismardan başka bir şey değildir. Bu şekilde namaz olmaz. Bu yapılan şey milleti birbirne düşürmekten ve ayırmaktan başka bir şey değildir” dedi.

“ORTAK ‘BİRLERİMİZ’İ YOK ETMEYE ÇALIŞILIYOR”

Toplumu toplum yapan şeyin ortak ilkeler olduğuna değinen Bayraktutar, “Bizim ortak değerlerimiz camilerimiz, dinimiz, geçmişimiz” diyerek, “Bu yapılan şey ortak ilkelerimize saldırıdır. Camimiz, dinimiz bir diyoruz. Amaçları bizlerin ‘birlerimizi’ yok etmek. Ortak değerlerimizi azaltmak, toplumu ayrıştırmak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem