Bayramlaşmada gündem terör

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri bayramlaşma töreninde terör, ekonomi ve bilinçsiz silah kullanma konuları gündeme geldi..   MECLİS BAŞKANI  Bayramlaşma törenine, TTSO Meclis Başkanı M.Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu,

Bayramlaşmada gündem terör
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri bayramlaşma töreninde terör, ekonomi ve bilinçsiz silah kullanma konuları gündeme geldi..
 
MECLİS BAŞKANI 
Bayramlaşma törenine, TTSO Meclis Başkanı M.Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkan Yardımcıları İbrahim Nalbant, Adnan Sağlam ve başkan yardımcısı Coşkun Kahraman ile yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri katıldı.
 
Konuşmasında terör olaylarına değinen TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren hayatını kaybeden bütün şehitlere Allahtan rahmet ailelerine sabır dilediklerini ifade etti. “Tüm ülkeye sabır diliyorum. Bugün bayram yaşanan bu terör sorununun aşılmasını diliyorum. ”dedi.
 
YÖNETİM KURULU BAŞKANI 
TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu da tüm İslam âleminin bayramını kutladığını ifade etti. Geçen yıl kaybettiğimiz meclis başkanı Ali Osman Ulusoy için bu akşam ki mevlit okutulacağını anımsatarak kendilerine rahmet dilediğini söyledi. “ Ulusoy aramızdan ayrılalı bir yıl gibi oldu ama sanki ayrılmamış gibi. Zaman çok hızlı geçiyor ve insanlar alışıyor tabi. Her zaman bu toplantılara Ali Osman Ulusoy kardeşi Sefer Ulusoy ile gelirdi. Bu yüzlere alışmıştık. Zaman içerisinde aramızdan ayrılanları bayram lar vesilesiyle yad ediyoruz..” sözlerine yer verdi.
 
TERÖRE HAYIR KARDEŞLİĞE EVET
TOBB’un Ankara’da düzenlemiş olduğu bayrak yürüyüşüne katıldıklarını anımsatan Başkan Hacısalihoğlu, bu yürüyüşün esas amacının Türkiye’nin bölünmeye giden bir yolun önünün kesilmesi, olduğunu dile getirdi. Hacısalihoğlu “Teröre hayır Kardeşliğe evet yürüyüşü yaptık. TOBB’un başkanlığında bütün sivil toplum kuruluşları bu toplantıya katıldı çok önemli ve kalabalık bir toplantıydı. Buna gerçekten ihtiyaç vardı. Çünkü biliyorsunuz, Türkiye’nin bölünmesi için belli bir gurup elinden gelen her şeyi yapmaya devam ediyor. Birlik ve beraberlik için bu yürüyüş hepimiz için önemliydi. Terör nerede olursa olsun kınanmalı ve karşısına bütün insan âlemi çıkmalıdır. Ülkemize baktığımızda bugüne kadar Türk ve Kürt her zaman birlik ve beraberlik içinde olmuştur. Kız aldık, kız verdik kan bağı oldu. Ama yine dış güçler bizi birbirimize düşürmek adına bu tür hareketler yapıyorlar. Türkiye’de bugüne kadar farklı oyunlar denindi. Daha önce, sağ sol oyunları denindi. Şimdi bugün yaşadığımız olaylar gündemde.” dedi.
 
İSTİKRARSIZ ORTAMDA YATIRIMCI YÜZDE 30-35 ORANINDA ETKİLENDİ
Bu tür olayların bir yönden de amacının Türkiye’nin sıkıntı çekmesini sağlamak olduğuna dikkat çeken TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, “Bugün bakıyoruz ki çekmiş olduğumuz ekonomik yöndeki olumsuzlar tamamen Türkiye’yi istikrarsız bir ortama almaktır. Bu istikrarsızlık devam ettiği sürece öncelikle özel sektörü vurduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün özel sektörün kullanmış olduğu yaklaşık 225 milyar kerdi var. Bu kredi ticari kredi değil. Bu kredi yatırım kredisidir. Döviz farklılığından dolayı yatırımcıya bu kredi yatırımcıya yüzde 30-35 civarında bir fark bindiriyor. Bu yatırım kredilerinde altı ayda bir anapara ve faizi ödendiğine göre birden bire bu farkı yatırımcılar yedi ve bundan sonrada bu devam edecek. Bankalardan kredi alınırken bir iki puan için uğraşılırken geliyorsunuz birden bire bu kadar farkı karşılamak durumunda kalıyorsunuz. Bir yatırımı fizibil hale getirmek 7-10 yılda olurken bunun geri dönüşümü belki de 20-25 yılda olacak. Dolayısıyla özel sektörü ne kadar zor duruma düşürdüğünü görüyorsunuz. Bütün amacımız ve dileğimiz bu istikrarsızlığın ortadan kalkmasıdır. Bir öncede artık sağlam bir zemine oturarak endekslerimizin yükselmesi ve ekonomimizin düzlüğe çıkarılmasıdır. Yine biliyorsunuz turizmde, Trabzon’u ve Doğu Karadeniz’i hariç tutmak üzere turizmde Türkiye istediği seviyeyi bulamadı. Arzu ederdik ki geçmiş yıllara oranla önemli artışlar olsun. Bütün bu argümanları topladığımızda bir taraftan ekonomideki olumsuzluklar diğer taraftan da ülkeye gelen yabancı ve yerli yatırımcıların belli bir süre daha boşlukta kararsız beklemesi Türkiye’nin gelişmesine, ilerlemesine olumsuz etki edecektir. Bu bakımdan bizim acımızdan ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bütün arzumuz bu seçimler kısa zamanda biter bitmek ne şartlarda olursa olsun hükümetin kurulmasıdır. Kurulacak olan hükümetinde inanıyorum ki kısa zamanda bu istikrarsızlığı ve belirsizliği ortadan kaldıracaktır. Ekonomimiz sağlam bir zeminde bundan sonra devam edecektir. ”şeklinde konuştu.
 
BAŞKAN YARDIMCISI COŞKUN KAHRAMAN
TTSO Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman bilinçsiz silah kullanma olayını gündeme taşıdı. Maalesef Trabzon’da bayramlarda, harman kalktıktan sonra, düğün ve asker uğurlamalarında köylerde ve yakın şehir merkezlerinde anormal bir şekilde havaya silah atma olaylarının yaygınlaştığına dikkat çekti. İnsanların can güvenliğini tehlikeye atan bu olayların zaman zaman üzücü olayları da beraberinde getirdiğini kaydeden Kahraman, “ Bugün ülkemizde bu tür bir olayda Zonguldak’ta yaşandı ve bir vatandaşımızın ölümüne yol açtı. Yani bu çok acı bir olay. Benim veya sizlerin köylerinde, çevresinde de bu tür olaylar çok yaşanmaktadır. Bu işe bir dur demeliyiz. Trabzon ve Bölgemiz ekonomisi turizm ile ayakta duruyor. Özellikle Arap turistler köy ve yaylaları tercih ediyor. Bu alayların önü alınmalıdır.”dedi.
 
MECLİS ÜYESİ AHMET SARI
Meclis Üyesi Ahmet Sarı işyerimin bulunduğu Boztepe vadisinde de çok sıklıkla havaya ateş açma olayları yaşanmasından yakındı. Emniyet birimlerine haber verildiğini ve bunun bir türlü önlenemediğini ifade etti. “Havaya atılan silahlardan İşyerimiz zarar görüyor.” dedi.
 
M. SUAT HACISALİHOĞLU
TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, bu konunun önemine dikkat çekerek her bulunduğumuz cemiyette bu konuyu gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Basın yoluyla bu konuda halkımızın dikkati çekilmesi gerektiğini kaydeden Hacısalihoğlu, “ Havaya atılan her mermi yere düşüyor. Yerden aldığı hızla aynı şekilde devam ediyor. İnsanlarımız kalabalık ortamlarda havaya ateş açma alışkanlığından vazgeçilmelidir.
 
M. ŞADAN EREN
TTSO Meclis Başkanı M.Şadan Eren de havaya silah açma konusunda toplum olarak harekete geçilmesi gerektiğini, bu konuda resmi makamlarla işbirliği yapılmasını ve medya ile halkımızın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Eren, “Bir can yanmadan önlem alınmasıdır. Herkese sorumluluk düşüyor. ”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem