Bayram Otel'in sahibi konuştu!

5.6'lık depremin Van merkezde yıktığı Bayram Otel'in sahibi, otelde 27 kişinin konakladığını, bunlardan 12'sinin deprem anında dışarıda olduğunu söyledi.Merkez üssü Van - Edremit olan 5.6'lık deprem, Van merkezde bazı binaları yıktı.Bu binalar arasında ye

Bayram Otel'in sahibi konuştu!

5.6'lık depremin Van merkezde yıktığı Bayram Otel'in sahibi, otelde 27 kişinin konakladığını, bunlardan 12'sinin deprem anında dışarıda olduğunu söyledi.

Merkez üssü Van - Edremit olan 5.6'lık deprem, Van merkezde bazı binaları yıktı.

Bu binalar arasında yer alan ve odak noktası haline gelen Bayram Otel'in sahibi Aslan Bayram, açıklamalarda bulundu.

Oteldeki kişi sayısıyla ilgili belirsizliği, "Otelde 27 kişi konaklıyordu ve deprem anında 12'si dışarıdaydı" bilgisiyle gideren Bayram, otelin 7.2'lik depremde hasar görüp görmediğiyle ilgili, "Otel sağlamdı ve ben de evim yerine orada kalıyordum" şeklinde konuştu.

5.6'lık deprem Van merkezde 20'nin üzerinde binayı yıktı. Bunlar arasında yer alan Bayram Otel'in sahibi Aslan Bayram, NTV yayınına bağlanarak açıklamalarda buludu.

Bayram'ın verdiği rakamlara göre şu anda otelde konaklayanlardan 12'si enkaz altında.

Aslan Bayram şunları söyledi:
"Otelde, çalışanlar hariç 27 kişi vardı. Çalışanlar deprem anında dışarıya çıkmışlar. Konaklayanlardan 12'si de dışarıdaydı. Yani otelde deprem anında 15 kişi vardı (Not: kurtarma ekipleri 3 kişiyi canlı çıkardı) Otelin altında bir tatlıcı dükkanı vardı ve orada kaç kişinin olduğunu bilmiyoruz."

"BEN DE OTELDE KALIYORUM"
Otelin hasarlı olduğu yönündeki yorumlar sorulan Bayram, "Ben de otelde kalıyorum. Deprem anında odama çıkıyordum... 4. kattayken deprem oldu, üst kata fırladım ve kutuldum.

Biz 7.2'lik depremin ardından bütün kolanlara tek tek baktık ve bir şey yoktu. Kendi evlerimizden korktuk, otelde yattık...

4-5 tane mimar arkadaş geldi ve kolonlara baktı. İstanbul'dan gelen yetkin biri de aynı şekilde binayı inceledi ve otel sağlamdı. Bina güvenliydi, gerçekten korksam kendim yatmam orada" dedi.

"OTEL 1964'TE YAPILDI..."
Otelin 1964 yılında yapıldığını ve o dönem Rusya'dan getirtilen kalın demirlerin kullanıldığını belirten Bayram, otelde kalanların kimlikleriyle ilgili bilgi sahibi olmadığını söyledi.

1 MİLYON LİRA HARCANDI
Bu arada 60 odalı Bayram Otel'in geçen yıl 1 milyon dolar harcanarak onarımdan geçirildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler