Bayram Oteli davası sonuçlandı

Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli ile ilgili dava sonuçlandı. Otelin tutuklu sahibi Tevfik Bayram, 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde

Bayram Oteli davası sonuçlandı

Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli ile ilgili dava sonuçlandı. Otelin tutuklu sahibi Tevfik Bayram, 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada otel sahibi Tevfik Bayram, "bilinçli taksirle 1'den fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi, "eylemin ağırlığı ve ölen kişi sayısının fazlalığı" nedeniyle otel sahibi Tevfik Bayram'a verilen cezayı az bularak yerel mahkemenin kararını bozdu. Tevfik Bayram'ın avukatlarının bozma kararına yaptığı itirazı da reddeden Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi, dava dosyasını Van'a gönderilmişti.

Kararın bozulması sonrası bugün davanın yedinci duruşması 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya sanık Tevfik Bayram telekonferansla katıldı. Otelin yıkılmasının ve insanların ölmesinin kendisini üzdüğünü ve kastı olmadığını belirten Tevfik Bayram, tahliyesini isterken, avukatları da Bayram'ın sağlık koşullarının cezaevinde kalmasına uygun olmadığını ve tahliye edilmesini istedi. Mahkeme heyeti talepleri dinledikten sonra kararını verdi. Tevfik Bayram'ı "bilinçli taksirle" 1'den fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, 9 Kasım 2011 tarihinde 5.6 büyüklüğündeki depremde 25 bina ile birlikte Bayram Oteli de yıkılmıştı. Yıkılan otelin enkazında Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir, Japon Doktor Atsushi Miyazaki'nin de aralarında bulunduğu 24 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler