Bayraktar'ın 2023 hayali

Her sektör ayrı ayrı eylem planı oluşturdu.ERDOĞAN BAYRAKTAR: 6.5 MİLYON KONUTU YENİLEYİP, EKOLOJİK ŞEHİRLER KURACAĞIZ.Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyacak kahramanlar yol haritası belirlendi. Tekstilden turizme, sağlıktan enerjiye, inşaattan bilişime topy

Bayraktar'ın 2023 hayali

Her sektör ayrı ayrı eylem planı oluşturdu.

ERDOĞAN BAYRAKTAR: 6.5 MİLYON KONUTU YENİLEYİP, EKOLOJİK ŞEHİRLER KURACAĞIZ.

Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyacak kahramanlar yol haritası belirlendi. Tekstilden turizme, sağlıktan enerjiye, inşaattan bilişime topyekun hedefe kilitlenildi.

Türkiye’yi devler ligine taşıyacak olan 2023 vizyonu şirketleri heyecanlandırıyor. Planlar ve saatler 10 yıl sonrasına ayarlandı. Birçok sektör şu anki büyüme trendiyle 2023 hedefine revize edildi. Yatırım hamlesine hazırlanan sektörler, ekonomiye doping etkisi yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm hamlesiyle Türkiye’yi depreme dayanıklı hale getirecek. Bakan Bayraktar, “Kalkınmanın göstergesi olan şehirlerin fotoğrafı düzelecek. Ekolojik şehirler inşa edeceğiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 2023 hedeflerini açıkladı. Bakanlığının Türkiye2nin hak ettiği şekilde çevreyle bütünleşmiş depreme hazır ve tüm altyapı sorunlarından arınmış şehirlerin kurulması için yapılandırıldığının ifade eden Bakan Bayraktar, “kalkınmanın göstergesi şehirlerdir. Kentsel dönüşüm için planlarımızı 20 yıllık periyoda göre yaptık. Türkiye 2023 hedefine ulaştığında şehirleri de bu yönde hazır olacak.” Dedi.

Bayraktar, 2023 Türkiye’sinde şöyle bir fotoğraf hayal ediyor.: “Çocukların oynadığı cıvıl cıvıl oyun alanları, bina ve çevre düzenlemeleriyle pırıl pırıl şehirler hayal ediyorum.Bunun için kentsel dönüşüm bir fırsat olacak” Bakan Bayraktar TOKİ ile başlayan ve Türkiye’nin dönüşümüyle devam eden çalışmalarından yola çıkarak 2023 planlarının şu şekilde sıraladı.

ŞEHİRLERİN FOTOĞRAFI DÜZELECEK

Şehirlerin verdiği fotoğraf düzelecek. Bunu kentsel dönüşümle yapmamız lazım. Bu bir etkileşim. Yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve alanların modern olması, geri dönüşümün maksimum sağlanması gerekiyor. Yapı stokunu analiz ettiğimizde Türkiye’de toplam 20 milyon konutun 6.5 milyonu mutlaka yenilenmesi gerektiğini gördük. Bunun için 20 yıllık periyot koyduk. 2023’ün bize bu söylediğimiz fotoğrafı vermesi lazım. Şehirlerimizin binalarıyla ilgili düzgün güvenli, tarihten gelen zenginliğimizi yansıtan, yaşam kalitesi bakımından yüksek standartlara sahip bir fotoğrafın elimizde olması için çalışıyoruz.

DÖNÜŞÜMLE HAYAT ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ

Türkiye’nin önümüzdeki yıllardaki en önemli yaşanılır çevre ve kentsel dönüşümdür. Kalkınan, gelişen ülkelerin en önemli göstergelerinden biri şehirler ve hayat alanlarıdır.. Kentsel dönüşüm binaları yıkmak değil, bu hayat alanlarını gelişmişlikle paralel hale getirmektir. Artık yerleşim yerlerimin  park, bahçesi rahat ulaşımımı olacak. Bunun yanında komşuluk ilişkilerinin artacak, sosyal yapıda meydan gelecek. Türkiye kalkınıyor. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Bunun için çalışıyoruz.

HER ADIMI ÇEVREYE ATIYORUZ

Parklarında çocukların oynadığı cıvıl cıvıl semtler ve sokaklar hayal ediyorum. İkinci önceliğimiz ekolojik şehirler olacak.Hibrit yani elektrikle giden araçlara öncelik vereceğiz. Bisiklet yolları yapacağız. Kişi başına yeşil alan gelişmiş ülkelerin  de önünde olacağız. Çevre ve Şehircilik kavramlarını birbirine entegre edeceğiz.2023 te tüm atık suların arıtılmasını hedefliyoruz. Çevrecilikte Avrupa Birliğini yakalayacak,, hatta bazı konularda daha da ötesine geçecek adımlar atacağız.

Bakan Bayraktar hedeflerini şöyle sıraladı:

“TOKİ de tasarımda yeni sayfa açacak, Silueti düzelteceğiz, müteahhidimiz oyun kurucu olacak. 2023’te Türk müteahhidini bir numara yapmak istiyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem