Bayraktar'dan stok ev çözümü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün ilk etabında İstanbul ve Kocaeli'nde 700 stok konut yapacaklarını belirterek, "Riskli evini yenilemek isteyenler, bulundukları bölgenin dışında stok konutları da tercih edebilecek" dedi.Bakan

Bayraktar'dan stok ev çözümü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün ilk etabında İstanbul ve Kocaeli'nde 700 stok konut yapacaklarını belirterek, "Riskli evini yenilemek isteyenler, bulundukları bölgenin dışında stok konutları da tercih edebilecek" dedi.

Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm sürecinde evini yenilemek isteyenlere en ileri derecede destek verildiğini söyledi. Dönüşümden yararlanmak isteyenlere kira, kredi desteği, kentsel tasarım, nakliye ve ruhsatlarda yardımcı olduklarını ifade eden Bakan Bayraktar, "Kentsel dönüşümü rızaya dayalı, gönüllülük esasına göre yürütüyoruz" diye konuştu.

BAŞKA YERİ TERCİH ETMEK İSTEYENLERE FIRSAT

Kentsel dönüşümde, evinin bulunduğu bölge dışında başka yeri tercih edecek hak sahipleri için stok konut üretme çalışmalarının başladığını bildiren Bakan Bayraktar, bu çalışmanın ilk etapta Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı vasıtasıyla İstanbul Hoşdere ile Kocaeli'nde yapılacağını dile getirdi. İstanbul'da 504, Kocaeli'nde 196 olmak üzere 700 stok konut üretileceğini anlatan Bakan Bayraktar, "Bulunduğu bölgenin dışında, başka yerde oturmak isteyenlere buraları teklif edeceğiz. Riskli evini yenilemek isteyenler, stok konutları da tercih edebilecek" dedi.

RİSKLİ BİNAYLA TAKAS EDİLEBİLECEK

Stok konutların, hak sahiplerinin riskli binasıyla takas edilebileceğini ya da gerekirse kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan kredi imkanlarından yararlanılarak alınabileceğini belirten Bakan Bayraktar, hak sahiplerinin trampaya konu taşınmazlarının Hazine adına tescili sırasında, tapu dairelerinde gerçekleştirilecek tüm iş ve işlemleri Emlak Konut'un yürüteceğini kaydetti. Bakan Bayraktar, dönüşüm kapsamında vatandaşların, bu işlemler için harçtan muaf olacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem