Bayraktar'dan 19 milyon konut!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Yapmamız gereken iş, Türkiye'deki yaklaşık 19 milyon civarındaki konut stokunun envanterini yeniden çıkartarak, ruhsatsız, imarsız, mühendislik birimine aykırı, depreme dayanıksız, salaş, kaçak yapıları şeh

Bayraktar'dan 19 milyon konut!

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Yapmamız gereken iş, Türkiye'deki yaklaşık 19 milyon civarındaki konut stokunun envanterini yeniden çıkartarak, ruhsatsız, imarsız, mühendislik birimine aykırı, depreme dayanıksız, salaş, kaçak yapıları şehirlerimizden söküp atmaktır'' dedi.

Bayraktar, Trabzon Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Trabzon halkını memnun etmeye çalışacaklarını belirterek, ''Trabzon'da üretimi, yatırımı artırmaya, Trabzon'un tarihin derinliklerinden gelen özellikleri nelerse onları parlatmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Ziyarette, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Bakan Bayraktar'a telkariden yapılan gümüş kahve takımı hediye etti.

Daha sonra Trabzon Belediyesine geçen Bayraktar, Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine ve dünyanın geldiği konuma uygun olarak Türkiye'de kabinenin yeniden şekillendiğini, kabineye ''ustalık kabinesi'' ismi verildiğini söyledi.

Dünyanın artık şehirleştiğini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

''Dünya nüfusunun yüzde 50'sinden fazlası şehirlerde yaşıyor. Türkiye nüfusunun yüzde 75'inden fazlası artık şehirlerde yaşıyor. Şehirleşme, kalkınmanın, gelişmenin getirdiği bir olgudur. Şehirleşme, çalışmanın, daha iyi iş, daha iyi aş, daha iyi eğitim almanın getirdiği bir olgudur. Şehirleşmenin, kendi yöresinde aş ve iş bulamayan insanların oluşturduğu bir çarpık yapı değil, kendi bilimsel kaidesi üzerine oturan, bir düzen içerisinde oluşması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurulmuştur. Çevre artık dünyanın şu anda üzerinde en hassasiyetle durduğu bir konudur.''

-''ŞEHİRLERİMİZE AĞIRLIK VERECEĞİZ''

Bayraktar, şehirleri oluştururken çevreye çok dikkat edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Şehirleri oluştururken çevrenin bize atalarımızdan kalan bir miras değil, bizim gelecek nesillere borçlu olduğumuz bir olgu olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Faunadan floraya, iklimden coğrafi yapıya, arkeolojik olgulardan ve alanlardan tutunuz tabiatın getirdiği sit alanlarına varıncaya kadar tamamını korumak, geliştirmek suretiyle şehirlerimize ağırlık vereceğiz. En önemli yapmamız gereken iş, Türkiye'deki yaklaşık 19 milyon civarındaki konut stokunun envanterini yeniden çıkartarak, ruhsatsız, imarsız, mühendislik birimine aykırı, depreme dayanıksız, salaş, kaçak yapıları şehirlerimizden söküp atmaktır. Bizim bakanlığımız onun için oluşturuldu.''

Ziyarette Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Bayraktar'a el yapımı ürün hediye etti.

Bakan Bayraktar, daha sonra AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Bayraktar, ilçe teşkilatı üyeleriyle basına kapalı bir toplantı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem