Bayraktar'a "Ben dilenci değilim" demişti. Şimdi ise...

O öğretmen Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti.

Bayraktar'a "Ben dilenci değilim" demişti. Şimdi ise...

Edirne'de dönemin AK Parti Trabzon Milletvekili ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan  Bayraktar'dan yardım istemesi üzerine gündeme gelen kanserle mücadele eden  üniversite öğrencisi Dilek Özçelik, kanser hastalarına ilaçların ücretsiz  verilmesine yönelik çalışmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. 

Yaklaşık 3 yıl önce Bayraktar'ın kendisine para vermesi sonrası "Ben  dilenci değilim" diye gözyaşları içinde parayı iade eden Trakya Üniversitesi  İngilizce Bölümü öğrencisi Özçelik, açıklamasında, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın kanser ilaçlarının ücretsiz verilmesi konusunda çalışma  yapılacağı yönündeki açıklamasının önemli olduğunu kaydetti.

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde ailesinin yanında kalan ve Ankara-Tekirdağ  hattında tedavisinin sürdürdüğünü aktaran Özçelik, zaman zaman kanser ilaçlarına  yurt dışında ulaşmada güçlük yaşanabildiğini ancak çalışmanın tamamlanması  sonrası pek çok hastanın daha stressiz bir tedavi dönemi geçireceklerini anlattı.

Özçelik, hastaların kanser ilaçlarına ücretsiz ulaşabilecek olmasının  kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Kanser ilaçlarının ücretsiz olacağını  duyduğumda inanılmaz mutlu oldum." dedi.

Bu uygulamanın kanser hastalarının hastalıkla mücadele sırasında  yüklerini azaltacağını ifade eden Özçelik, "Cumhurbaşkanımızdan Allah binlerce  kez razı olsun. Onun bu girişimi sayesinde artık insanlar ilaç beklerken, bekleme  sürecinde vefat eden olmayacak. Çok sevindim, en kötüsü insanların kanserle  mücadele ederken derdi tedavi değil ilaca ulaşmaktı. Bir kez daha sizlerin  aracılığıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a adıma ve diğer hastalar  adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel bir hastanenin açılışında "Geçen  Başbakanımız, sağlık Bakanımızla onu konuştuk. Dedim ki bakın kesinlikle kanser  dahil ilaçları nereden gelirse gelsin, bunlardan kesinlikle ücret almamamız  gerekir. 'İşte bu yurt dışından geliyor." Hayır. Nereden gelirse gelsin. Biz  kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. Böyle bir şey olmaz."  ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise dün Bakanlar Kurulu toplantısı  sürerken gazetecilere yaptığı açıklama sırasında, soru üzerine "Sayın  Cumhurbaşkanımızın bu talebi, son derece insani bir talebin dile getirilmesidir.  Teşekkür ederiz, sağ olsun. Hükümetimiz, ilgili bakanlıklar gerekli çalışmaları  yapar. Hele hele son zamanlarda iyice artmış olan kanser hastalığıyla mücadele  çerçevesinde kanser hastası olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın ücretsiz  ilaçlarına kavuşması mümkün olur." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem