Bayraktar: Gerekirse konuşurum

TBMM'de bugün eski bakanlar için rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması ele alınıyor.Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kendisinin de aralarında bulunduğu 4 eski

Bayraktar: Gerekirse konuşurum

TBMM'de bugün eski bakanlar için rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması ele alınıyor.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kendisinin de aralarında bulunduğu 4 eski bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek soruşturma önergesiyle ilgili, "Biz de orada dinleyeceğiz, hayırlı olur inşallah" dedi.

SAVUNMA ÖNCESİ İLK AÇIKLAMA

Bayraktar, Ak Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Milletvekilleri İstişare Toplantısı'nın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bayraktar, bir gazetecinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 4 eski bakanla ilgili görüşülecek 5 ayrı soruşturma önergesine ilişkin sorusu üzerine, "4 bakan arkadaşla ilgili orada biz de dinleyeceğiz, bakacağız duruma. Hayırlı olur inşallah" diye konuştu.

"GEREKİRSE KONUŞURUM"

"Siz de konuşma yapacak mısınız" sorusuna ise Bayraktar, "Bakacağım duruma, gerekirse konuşurum" yanıtını verdi.

ÜÇ ESKİ BAKAN İLK KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK

Soruşturma önergelerinin görüşüleceği toplantıda, Egemen Bağış dışındaki üç eski bakanın da ilk kez kürsüye çıkarak konuşmaları bekleniyor.

17 Aralık soruşturmalarının başlamasının ardından, dört eski bakandan sadece AB eski Bakanı Egemen Bağış, TBMM'de soruşturmalar hakkında konuşma yapmış, iddiaları reddetmişti.

ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN DURUMU NE OLACAK?

Dört eski bakandan, eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında geçen hafta mahkeme takipsizlik kararı vermişti.

Ancak Bayraktar hakkında mahkemece verilen takipsizlik kararının, TBMM'de soruşturma komisyonu kurulmasına engel teşkil etmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem