Baykam'ı bıçaklayan teslim oldu

Ünlü ressam Bedri Baykam ve asistanı, İstanbul'da bir otoparkta bıçaklandı. Saldırı sırasında siyah kıyafet giyen, elinde şemsiye ve kitap bulunan Mehmet Çelikel, akşama doğru teslim oldu.Kars'ta bulunan İnsanlık Anıtı'na yürüyüş düzenlemek amacıyla sanat

Baykam'ı bıçaklayan teslim oldu

Ünlü ressam Bedri Baykam ve asistanı, İstanbul'da bir otoparkta bıçaklandı. Saldırı sırasında siyah kıyafet giyen, elinde şemsiye ve kitap bulunan Mehmet Çelikel, akşama doğru teslim oldu.

Kars'ta bulunan İnsanlık Anıtı'na yürüyüş düzenlemek amacıyla sanatçı dostlarıyla Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde bir araya gelen ressam Bedri Baykam, toplantı çıkışı saldırıya uğradı.

NELER YAŞANDI?

Bedri Baykam ve asistanı Tuğba Kurtulmuş, toplantı sonunda araçlarının bulunduğu otoparka gitmek için yürümeye başladı.

Baykam ve Kurtulmuş'u bıçaklayan saldırgan koşarak olay yerinden uzaklaşırken, durdurduğu beyaz bir otomobile zorla binerek kaçtı.

KİMSE ARACINA ALMAK İSTEMEDİ

Saldırının ardından caddeden geçenlerden yardım isteyen Bedri Baykam'ın "Hastaneye götürün, . bıçaklandım. Çabuk" diye bağırdığı duyuldu. Ancak kimse Bedri Baykam’ın yardımına koşmadı. Binmek istediği bir başka otomobilin sürücüsü Bedri Baykam’ı gördü ancak kapılarını açmayarak, uzaklaştı. Bedri Baykam daha sonra bir taksiyle hastaneye gitti.

Karın bölgesinden yaralanan Bedri Baykam taksiyle Acıbadem Maslak Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Baykam'ın asistanı Tuğba Kurtulmuş'un durumunun sanatçıya göre daha ciddi olduğu bildirildi.

SALDIRGAN TESLİM OLDU

Bedri Baykam'ı bıçaklayan Mehmet Çelikel, akşam saatlerinde teslim oldu. Çelikel, "Bana hakaret etti, o nedenle bıçakladım" dedi.

Baykam'ın bıçaklandığını gören Safiye Mine Erdurak, bağırmasalar saldırganın kendilerini de yaralayacağını belirterek, saldırının planlı olduğunu söyledi:

''Konuşurken Bedri Baykam, 'vuruldum' dedi. O anda Baykam'ın can havliyle karnını ve bacağını tutarak bir taksi durdurduğunu gördüm. Saldırgan üzerimize geldi. O anda şok yaşadım. Bağırmasak biz de aynı darbeyi alacaktık. Baykam'ın yanındaki yardımcısı Tuba Kurtulmuş da yaralandı. Saldırgan, 30 yaşlarında, siyah kıyafet giymişti. Elinde şemsiye ve kitap vardı. Hafif sakallı, bıyıklı ve gözü dönmüş gibiydi.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem