Baykal'ın son durumu nasıl? Açıklama geldi...

Deniz Baykal hakkında hastaneden son dakika açıklaması

Baykal'ın son durumu nasıl? Açıklama geldi...

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa'nın Strasbourg kentinde temaslarını sürdürüyordu. Türkiye'ye dönen Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle önce bir özel hastenede sonra Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi. Tıkanan damarı yapmak için Baykal'a anjiyo yapıldı.

Baykal'ın son durumu nasıl? Açıklama geldi...

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel, Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"BAYKAL'IN BİLİNCİ AÇIK"

Ankara Üniversitesi'nin Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi vermek üzerinde hastane önünde açıklama yaptı. Baykal'ın bu sabah saatlerinde sol tarafındaki güçsüzlük şikayeti ile hastaneye başvurduğunu belirten Güzel, şunları söyledi: "Beyin cerrahi, anestezi ve radyoloji bölümleri müdahale etti. Anjiyoda beyne giden ana damarın kapalı olduğu görüldü. Tıkanmış olan damar açılarak stent takıldı. Baykal'ın bilinci açık. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Beyin fonksiyonları yerinde vücudunun sol bölümünde güçsüzlük var.Sol kolu ve bacağında hafif güçsüzlük var, bunların düzelmesini bekliyoruz. Kapalı işlemle girişimsel olarak damar açıldı. Bu durumlarda hayati tehlike kısmi olsa da vardır, şu an bilinci açık, konuşabilecek durumda. Takip ediyoruz"

Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da hastaneye gelerek Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar ise Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bilincinin açık olduğunu söyledi.

Baykal'ın son durumu nasıl? Açıklama geldi...

BAŞBAKAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da tedavi altına alınan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Baykal'ın son durumu nasıl? Açıklama geldi...

KILIÇDAROĞLU VE ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAYKAL'A ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde ziyaret etti. Baykal ile görüştüğünü ve bilincinin yerinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sohbet ettik, kendisi de konuşuyor. Ama önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Önümüzdeki süreç için de umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur ve tekrar görevinin başına dönmüş olur. Hiçbir vatandaşım merak etmesin. Deniz Bey sağlıklı, sol ayağında ve sol tarafında bazı tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte hekimler uyardığı zaman sol ayağını ve elini oynatıyor. O da zaman içinde aşılmış olacak."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Baykal ile hemşehri olduklarını hatırlatarak, "Aynı zamanda benim de çok sevdiğimi ve saydığım bir büyüğüm ve dostum. Avrupa Konseyinde de beraber görev yaptık." dedi. Baykal'ın rahatsızlandığı haberini sabah saatlerinde öğrendiğinin belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu: " Zamanlıca, erken müdahale yapılmış. Kendisi de rahatsızlığını hissedince zaten hemen şoförünü arayıp hastaneye gelmişler. Sağlık durumu da iyi çok şükür."

Baykal'ın son durumu nasıl? Açıklama geldi...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem