Baykal'dan süreç açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen CHP Milletvekili Baykal yaptığı görüşmeler sonrası Türkiye'nin son dönemde yaşadığı sıkıntıların devam edeceğine inandığını söyledi. Baykal: Bu süreç devam edecek gibi Bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen CHP Milletve

Baykal'dan süreç açıklaması
Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen CHP Milletvekili Baykal yaptığı görüşmeler sonrası Türkiye'nin son dönemde yaşadığı sıkıntıların devam edeceğine inandığını söyledi.
 
Baykal: Bu süreç devam edecek gibi
 
Bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen CHP Milletvekili Deniz Baykal Çankaya Köşkü'nden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Baykal daha önce Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile bugün de Cumhurbaşkanı Gül ile görüştüğünü belirterek, "Türkiye'nin yaşadığı günlerdeki görüş ve düşüncelerimi paylaştım. Bu yaşadığımız olayların hukuk devletimizin, anayasamızın öngördüğü bir tablo olmadığı, bu tabloyu düzeltmek gerektiğine hepimizin inandığını düşünerek, bu konuda yetki etki sahibi olacağını düşündüğüm mercileri harekete geçirmek istedim. Sonuçta onlar da kendilerine göre, kendi görüşlerine göre bazı hareketlerde bulunuyorlar" dedi.
 
Baykal sözlerine şöyle devam etti, "İyimser bir tablo çizme imkanı bulabilseydim. Öyle anlaşılıyor ki yaşadığımız sıkıntılar daha devam edecek. Ben bunu doğal olmadığına inanıp, bu kriz tablosunun aşılması gerektiğine inanıyorum.
 
Türkiye’de üst yönetimin uyum içinde çalışıyor görüntüsü, ülkede erkler çatışması olmadığı anlamına gelmiyor. Bu erkler çatışmasının Ankara’da henüz ortaya çıkmamış olması teselli verici sayılmamalıdır. Bu gün Türkiye’de erkler arası uyumunun Anayasa’nın öngördüğü gibi olduğuna yönelik dayanak fazla yoktur.
 
Üç haftayı geçti hala fezlekeler gelmedi. Meclis o fezlekeleri bekliyor. Bu fezlekeler gelmeden yargı vardır demek de zor.
 
Erkler arasında uyum olmadığını tespit etmek için Ankara mı beklenmeli? İzmir’de ve İstanbul’da var. Yargı bu işi çözer doğru bir anlayış değil. Bir an önce adalete olan inancın yenilenmesi gerek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler