Batum ile kardeşlik bağları güçleniyor.

Batum Belediye Başkanı Jemal Ananidze ve Batum Belediyesi Meclis Başkanı İrakli Chavleishvili, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na iadeyi ziyarette bulundu.Kardeş şehir çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyaret Trabzon ile Batum

Batum ile kardeşlik bağları güçleniyor.

Batum Belediye Başkanı Jemal Ananidze ve Batum Belediyesi Meclis Başkanı İrakli Chavleishvili, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na iadeyi ziyarette bulundu.

Kardeş şehir çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyaret Trabzon ile Batum arasındaki kültürel ve sanatsal işbirliğini arttırmayı hedefliyor.

Ziyarette yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 90. yılında kardeşlerimizle birlikte olmak istedik" diyen Batum Belediyesi Meclis Başkanı İrakli Chavleishvili, "Siz değerli dostlarla birlikte bu güzel Cumhuriyet gününüzü kutlama fırsatı yakaladık. İki kardeş şehir ilişkilerine büyük önem veriyoruz. Heyetler arası çalışmalara ve işbirliğine her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

Trabzon'un kendileri için yabancı bir yer olmadığını söyleyen Batum Belediye Başkanı Ananidze ise, "Bizi davet edip kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Batum halkı adına Cumhuriyet Bayramınızı kutlamak istiyorum. Çok öncelerden başlayan kardeş şehir ilişkilerimiz sizlerinde gayretleri ile ayakta tutma ve genişletme çabasında olmalıyız. Bizim içinde Trabzon yabancı bir ülke değil. İki şehir arasındaki mesafenin çok yakın olması da ilişkileri sıcak tutmamız adına önemli bir faktör. Bunun için ilişkileri olumlu olacak seviyeye taşımamız gerekir. Batum'da şehrimizi ziyaret eden Trabzonlu kardeşlerimizi görmek bizleri çok mutlu ediyor. İki ülke halkları arasındaki kaynaşma önemli bir seviyede. Bu bizleri çok sevindiriyor. Sizi tanıdığımız için çok mutluyuz ve başarılarınızın devamını diliyoruz" diye konuştu.

Kardeş şehrin temsilcilerini Trabzon'da görmekten büyük şeref duyduğunu ifade den Başkan Gümrükçüoğlu, "Siz Batum'un temsilcilerini kardeş şehir olan Trabzon'umuzda görmekten büyük şeref duyuyoruz. Hepinize hoş geldiniz diyorum. 2000 yılından beri sürdürülmekte olan kardeş şehir ilişkilerimizin her iki dost ülkenin, her iki dost şehrimizin samimiyetinin ne kadar artırdığını 5 yıldır sürdürmekte olduğum belediye başkanlığı dönemimde ayrıca büyük sevinçle yaşadım. Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümünde böyle bir kültürel kardeşlik ve beraberlik için buraya teşrif etmenizi Trabzon halkı olarak büyük bir sevinçle karşılamış bulunmaktayız. Komşu kardeş kentimiz Batum'a kültür ve sanat köprüleri kurarak iş birliğinin arttırılması amacı ile 17 Mayıs'ta yaptığımız ziyaret sonrasında Gürcistan'ın kültürel özelliklerini, folklorunu, sanatını, resmini, edebiyatını ve müziğini Belediye Meclisimizde anlattık. Sizin fahri tanıtıcınız olarak sizleri çokça methettik. Heyetinizi burada görmek beni ve tüm Trabzon'u çok sevindirmiştir. Tekrar hoş geldiniz diyorum." şeklinde konuştu.

 Ziyaretin ardından Başkan Gümrükçüoğlu konukları onuruna bir kokteyl düzenledi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlen kokteylde Gürcü halk dansı ekipleri halk oyunları sergileyerek yöresel türküler seslendirdiler. Ayrıca Gürcü resim sanatçılarının tablolarından oluşan bir de resim sergisi açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler