Başkent’te Zafer Bayramı kutlamaları

Zafer Bayramı'nın 93. yıl kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen tören başladı.Atatürk Kültür Merkezindeki törenlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabının ardından tören geçişi öncesinde ilk kez karma bando ile Cumhu

Başkent’te Zafer Bayramı kutlamaları

Zafer Bayramı'nın 93. yıl kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen tören başladı.

Atatürk Kültür Merkezindeki törenlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabının ardından tören geçişi öncesinde ilk kez karma bando ile Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Gösteri Birliği tarafından kısa bir gösteri yapılacak. Törenlerde yaya ve motorlu birliklerin sayısı geçmiş yıllara oranla daha fazla olacak. ASELSAN, TUSAŞ, TAİ, ROKETSAN, HAVELSAN, İSBİR ve ASPİLSAN tarafından milli imkanlarla üretilen ve daha önceki yıllarda gösteri geçişine katılmayan silah araç ve sistemleri de hipodromdaki yerlerini almış olacak.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından üretilen zırhlı muharebe ve keşif araçları ile birlikte Altay tankları da bu sene geçit törenine katılacak. Törenlerde, ATAK helikopteri ile HÜRKUŞ uçağının gösterisi yer alacak.

Törende, 16 Türk devletini temsil eden Muhafız alayındaki tarihi kıta da yer aldı. Tören Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törene katılan birlikleri ve vatandaşları selamlamasıyla başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem