Başkentte "öpüşme" gerginliği!

Sosyal medyada organize olan bir grup, Ankara metrosunda geçtiğimiz günlerde yapılan "ahlak anonsunu" öpüşerek, protesto etti. Öpüşme eylemini protesto eden bir başka grubun gerginliğe neden olmaması için polis barikat oluşturdu. Eylemciler dağılırken bir

Başkentte "öpüşme" gerginliği!


Sosyal medyada organize olan bir grup, Ankara metrosunda geçtiğimiz günlerde yapılan "ahlak anonsunu" öpüşerek, protesto etti. Öpüşme eylemini protesto eden bir başka grubun gerginliğe neden olmaması için polis barikat oluşturdu. Eylemciler dağılırken bir eylemci, karşıt görüşlü grubun saldırısına uğrayarak darp edildi.

Kurtuluş Metro Durağı'nda bekleyen yolculara "Sayın yolcularımız lütfen ahlak kurallarına uygun hareket ediniz" anonsu yapıldığı iddiasını protesto etmek isteyen Ankaralılar, sosyal medyada organize olarak, "Kurtuluş Metro'da Öpüşüyoruz" kampanyası başlattı.

Sosyal medyada, "25 Mayıs Cumartesi Saat 18.30'da Kurtuluş metroda öpüşüyoruz" şeklinde duyurulan eylem için Facebook'ta bir de sayfa açıldı.

Çiftlerin öpüşerek 'ahlak' anonsunu protesto ettiği eylem için polis geniş güvenlik önlemi alırken, sosyal medyada örgütlenerek öpüşme eylemine karşı "Kurtuluş Metroda Ahlaksızlığa Hayır" eylemi düzenleyeceğini beliten bir başka grup ise öpüşme eylemini protesto etmek için biraraya geldi.

İki grubun karşı karşıya gelmemesi için çevik kuvvet tarafından güvenlik barikatı oluşturuldu. Öpüşme eylemi gerçekleştiren çiftler daha sonra istasyona girerek yolcuların meraklı bakışları arasında eylemi burada da sürdürdü.

Eylemciler 'Kimin ahlakı genel ahlak' şeklinde sloganlar atarak metro istasyonundan ayrıldı. Eylemciler dağılırken öpüşme eylemine katılan bir kişi, karşı görüşlü eylemcilerin saldırısına uğrayarak darp edildi. Saldırıya uğrayan eylemci hastaneye kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem