Başkanlar arasında 'ihanet' suçlaması!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz ile Canik Belediye Başkanı Ak Partili Osman Genç arasındaki gerginlik sosyal medyaya yansıdı. Başkan Genç attığı tweetler ve sosyal medyada yaptığı açıklamada isim vermeden Başkan Yılmaz’a ’i

Başkanlar arasında 'ihanet' suçlaması!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz ile Canik Belediye Başkanı Ak Partili Osman Genç arasındaki gerginlik sosyal medyaya yansıdı. Başkan Genç attığı tweetler ve sosyal medyada yaptığı açıklamada isim vermeden Başkan Yılmaz’a ’ihanet’ suçlaması yaptı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın desteklediğini ileri sürdüğü yerel gazetede kendisi hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan iddianame hazırlandığı haberinin yer almasıyla harekete geçti. Yeniden seçilmesini engellemek için bu haberin kasıtlı yaptırıldığını ve gazetenin ücretsiz dağıtıldığını ileri süren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şu tweetleri attı:

’Bizi millet bu göreve getirdi, ancak millet götürür. Biz gazete manşetleriyle gelmedik, gazete manşetleriyle de gitmeyiz’ ’Bu ihanet artık görüntülenmiştir’, ’Bu gazeteler hem de partimizin SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) araçlarıyla ilçelerde dağıtılıyor. Bu zihniyet Canik’i de aştı artık, ilçelerde gazeteler dağıtılıyor’, ’Bu gazete AK Partili bir adayın ’sizin için’ adlı broşürlerle dağıtılıyor.’

Başkan Osman Genç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada da yeni isim vermeden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı suçlayarak şöyle dedi:

"AK Parti’mize açık ihanet var. Bir AK Parti adayının posterleriyle birlikte partimize ve AK Parti adayı olarak bizlere yönelik karalama kampanyası yapan gazeteler dağıtıyorlar. Partimizle ve şahsımla ilgili yapılan karalama kampanyası yürüten bir yerel gazete gerçekmiş gibi yayınlanmakta, sonra da o gazeteler bir AK Parti’li adayın seçim broşürleri, belediyenin çıkarttığı ‘Sizin için’ adıyla yayınlanan bülten ve kitapçıklarla birlikte dağıtılmaktadır. AK Parti içindeki bu ihanet artık görüntülenmiştir. Partimize ihanet edenlerin, AK Parti’nin diğer adayları hakkında kötü haber yaptırıp, ‘manşetten kendi ballı haberlerinin yer aldığı’ gazeteleri dağıttırdığı aşikardır. Canik’te MHP adayını açıkça destekleyecek kadar ileri giden bu zihniyet, AK Parti araçlarıyla adayın posterlerini ve gazeteyi de dağıtarak ne yapmaya çalıştığı ortadadır. ‘Kendi adayını karalayarak’ diğer partilerin adaylarına yandaşı olan gazeteyle destek vermektedir. AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ile milletvekillerini göreve çağırıyoruz. AK Parti ve Samsun AK Parti adayları aleyhinde haberler yaptıran ve yapılmasına göz yuman o AK Partili adaydan hesap sorulmalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem