Başkan özür diledi küslük bitti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 12 Haziran 2011'deki genel seçimlere iki gün kala, partisinin tüm milletvekili adayları ve basının bulunduğu toplantıda "Sen bana hesap soracak adam mısın? Burama kadar geldi."Sen kimsin ya" diye bağırdığı

Başkan özür diledi küslük bitti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 12 Haziran 2011'deki genel seçimlere iki gün kala, partisinin tüm milletvekili adayları ve basının bulunduğu toplantıda "Sen bana hesap soracak adam mısın? Burama kadar geldi.

"Sen kimsin ya" diye bağırdığı CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam'dan özür diledi. Kocaoğlu, "O olayın mahcubiyeti içinde altı aydan fazla süre geçti. Bugün bu toplantıya olgunluk gösterip katılmasından dolayı kendisine teşekkür ediyor, af diliyorum", derken, Susam da "Ben Aziz beyin bugün bu konudaki samimiyetine, bir anlık öfkesine yenildiğine, daha sonraki süreçte bunun aşıldığına inanarak geldim" diyerek karşılık verdi.

10 Haziran'da Tarihi Havagazı Fabrikası'nda genel seçime iki gün kala CHP'nin İzmir'deki Mustafa Balbay hariç, 25 milletvekili aday adayının tanıtılıp, İzmir'e son mesajlarını vereceği toplantıda beklenmedik bir gelişme oldu.

"SEN BANA HESAP SORACAK ADAM MISIN ?"

CHP İzmir milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Ali Susam ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu toplantıya başlamak üzere yerlerine oturduğunda Başkan Kocaoğlu'nun sesi yükselmeye başladı. "Sen bana hesap soracak adam mısın? Yeter, 7 yıldır senden çektiklerimiz. Burama kadar geldi. Sen kimsin ya" diyerek sandalyeden kalktı. Başkan Kocaoğlu salonu terkederken de "Sen kimsin? Manyak. Seni aday yapanın Allah cezasını versin" diye bağırdı.

SUSAM'DAN SUÇ DUYURUSU VE TAZMİNAT DAVASI

Toplantıya katılan tüm CHP milletvekili adayları, il yöneticileri, ilçe belediye başkanları olanları anlamaya çalıştı. Sonraki süreçte Başkan Kocaoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazır bulunduğu toplantıda, bir basın mensubunun belediyeyi suçlayıcı sorusundan Mehmet Ali Susam'ı sorumlu tuttuğu anlaşıldı. Olaydan sonra Mehmet Ali Susam susmayı tercih ederken seçimlerden sonra da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, ayrıca 20 bin liralık tazminat davası açtı.

BELEDİYE OPERASYONU ORTAMI YUMUŞATTI

Bu olayla ilgili iki taraf da susmayı tercih ederken, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonun getirdiği duygusal ortamda geçtiğimiz günlerde birbirlerine yönelik olumlu mesajlarla barışın ilk sinyalini verdi. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Sevil Cengiz ve Mehmet Ali Susam'ın avukatı Kenan Özkaya bir araya gelip barışın ilk adımını attı. İki avukatın girişimiyle Aziz Kocaoğlu ve Mehmet Ali Susam, Grand Efes Swiss Otel'de, basın danışmanları, avukatları, bazı basın temsilcileriyle akşam yemeğinde buluştu.

KOCAOĞLU ÖZÜR DİLEDİ

Yemeğe önce gelen Başkan Kocaoğlu, Susam'ı öperek karşıladı. Yemekte yanyana oturan Kocaoğlu ve Susam'ın sıkıntılı dakikaları, Başkan Kocaoğlu'nun çok net mesajlarla özür dilemesiyle sona erdi. Başkan Kocaoğlu, "Seçim öncesinde hiç yaşamayı istemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. O olayın mahçubiyeti içinde altı aydan fazla süre geçti. Bütün katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Bugün, bizleri burada buluşturdukları için. Ayrıca bu davete Sayın Susam'ın da olgunluk göstererek katılmasından dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum ve af diliyorum. Özür diliyorum, çünkü o olayda kabahat bendeydi. Şimdi huzurunuzda af dileyerek yanaklarından öpüyorum" dedi.

"SÜRECE KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Ardından söz alan CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam da bu buluşmayı sağlayanlara, emeği geçenlere teşekkür etti. Susam "Siyasi yaşamında hiç yaşanmamış olmasını arzu ettiğim bu olayın özrünü şahsımdan ve ailemden sayın Başkan'ın yapacağına inandığım için geldim. Geçen zaman içinde bugün bizi buraya getiren olaylardan biri Aziz beyin o gün ve bugün de yaşadıklarını daha iyi anlamamdan dolayıdır. Yaşadığı sürecin zorluklarında bize karşı haksız bir olay olmuştur. Kendisini en iyi anlayanlardan biriyim, onun da beni en iyi anlayacağını düşünüyorum. Uzun yıllardır hem kamu görevi hem siyaset yapıyorum. Çok ciddi şekilde siyasetin ve kamu görevinin zorluklarıyla karşılaştım. Bu zorlukları göğüslemek gerekiyor. Bu kırgınlıktan dolayı Aziz Bey'in yaşadığı zorluklarda siyasi yol arkadaşı olarak yanında olamamak beni rahatsız etmiştir. Ben Aziz Bey'in bugün bu konudaki samimiyetine, bir anlık öfkesine yenildiğine, daha sonraki süreçte bunun aşıldığına inanarak geldim. Davetine teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte, bu kentte, Aziz Bey'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı, benim de milletvekili olarak bu kırgınlıkların aşıldığı bir süreci beraberce yaşayacağız. Bu sürece olumlu katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın bu gelişmenin ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkındaki ceza ve 20 bin liralık tazminat davasından önümüzdeki günlerde vazgeçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem