Başkan Gümrükçüoğlu'na şok soru

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun birinci yılını değerlendirdiği toplantıda  Taka Gazetesi yazarı olan aynı zamanda eski Trabzon Belediye Başkan yardımcısı Gürsel Gençsoy, şehirde kaldırılan heykellerle ilgili Başkana, “Siz

Başkan Gümrükçüoğlu'na şok soru
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun birinci yılını değerlendirdiği toplantıda  Taka Gazetesi yazarı olan aynı zamanda eski Trabzon Belediye Başkan yardımcısı Gürsel Gençsoy, şehirde kaldırılan heykellerle ilgili Başkana, “Siz heykel düşmanımısınız?” diye sordu.
 
Başkan not alarak cevap verdi.
 

11093296_934412293319918_687717529_n-(1).jpgCANALİOĞLU DÖNEMİNE TAŞ ATARAK CEVAP VERDİ;

KİMSE KAFASINA GÖRE HEYKEL DİKEMEZ

Gençsoy’a başkan yardımcılığı yaptığı dönemdeki belediye başkanı Volkan Canalioğlu’na taş atıp meclis kararı alınmadan dikilen heykelleri hatırlatarak cevap veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Kimse kafasına göre heykel dikemez” dedi ve şunları söyledi;

Heykel düşmanı değilim. Sanat düşmanı hiç olmam. Bazı sanat dallarında da izleyici dinleyici belli tutkuları olan bir insamım özel sohbetlerimizde onları paylaşabilirim. ‘Ben geldim çocuğumu çok sevdi heykelini koyayım bir yere…’ Böyle olursa kaldırırım. Şehir kimin benim mi

kimin.. Onun mu?  İsteyen istediği heykeli, bahçesine koysun. Bir de sanat yönü var bu işin! 

Viyana’ya Paris’e gitseniz Berlin’e gitseniz bir Belediye başkanı kendi başına bir yere bir şey dikebilir mi sanatçı dikebilir mi?

O şehrin kültür sanat kurulu meclisi karar verir dikilir.  Bunu sanat ve kültür kurulunun tesis etmesi lazım. Ondan sonrada ön görüler sunması lazım.

Buraya dikmeyi uygun gördüğünüz nedir hangi hatıraya bunlar dayanır. Bunlar araştırılır incelenir. Öyle kimse kafasına göre heykel falan dikemez” 

11088825_934414563319691_1824009803_o.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem