Başkan Çiftçi’den silahlı saldırı açıklaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.Siverek-Hilvan karayolunun 12. kilometresinde akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya 3 araçlık konvoy ile dönen Büyükşehir Belediye Başkan

Başkan Çiftçi’den silahlı saldırı açıklaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.

Siverek-Hilvan karayolunun 12. kilometresinde akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya 3 araçlık konvoy ile dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutuldu. Çiftçi ve beraberindekiler, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Başkan Çiftçi, yaşanan olayla ilgili belediye binası önünde halka ve basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Nihat Çiftçi, Siverek ilçesindeki çalışmalarını tamamlayıp Şanlıurfa'ya Siverek'ten dönerken çapraz ateşe düşmüştür. Bu saldırı çift taraflı yapılmıştır. Konvoyu 3 araçtır. 3 aracın 2'si muhtelif yerlerinden isabet almıştır. Allah'a şükürler olsun ki başkanımız saldırıdan yara almadan kurtulmuştur. İlk belirlemelerimize göre bu olayın terör saldırısı olduğu yönündedir. Bu hususla ilgili olay yerinde arama çalışmaları başlatılmıştır. Ben bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Demokrasimize, özgürlüğümüze ve Şanlıurfa'ya yapılmış bir saldırıdır. Hiçbir zaman bu tür saldırılar karşısında bir milim geri adım atmayacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, "Bugün sabah 07.00 itibariyle belediye meclis üyelerimiz, Siverek ilçe belediye başkanımızla birlikte Siverek'teki faaliyetlerimize başladık. Buradaki faaliyetlerimiz park açılışları, sosyal tesis açılışları, Siverek Belediyemizin yapmış olduğu semt sahaları, yine Siverek'te aylardır problem olan su meselesini çözmek, yine yıllardır Hilvan'da problem olan su meselelerini çözmek için büyükşehir belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik, etmeye devam edeceğiz. Akşama kadar süren faaliyetlerimiz bittikten sonra Siverek dönüşü çapraz ateşe maruz kaldık. Şunu belirtmek istiyorum; Rabbimin verdiği canı ancak Rabbim alır" diye konuştu.

"ŞANLIURFA BİR HUZUR ŞEHRİDİR"

Şanlıurfa'nın bir huzur şehri olduğunu belirten Çiftçi, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: "Şanlıurfa bir barış şehridir, hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Biz her şeye rağmen Siverek'in su problemini çözmek istiyoruz, yağmur yağdığında çarşıları su basıyor, Hilvan'ın su sorununu da çözeceğiz. Biz kendimizi halka adadık ve yine belirtmek istiyorum ki Allah'ın verdiği canı Allah alır. Ben bu anlamda kamuoyunu sağduyuya davet ediyorum."

Başkan Çiftçi’den silahlı saldırı açıklaması

Başkan Çiftçi’den silahlı saldırı açıklaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler