Başkan adayı Sarıalioğlu çalışmalarını hızlandırdı

Trabzon İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Semih Sarıalioğlu çalışmalarını hızlandırdı.

Başkan adayı Sarıalioğlu çalışmalarını hızlandırdı

Trabzon İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimi 11 Şubat’ta yapılacak. 19 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Semih Sarıalioğlu, ekibi ile çalışmalarını hızlandırdı.


Genç bir ekip anlayışı ile yola çıktıklarını ifade eden Sarıalioğlu, el ele omuz omuza vererek hiçbir görevden kaçmayacaklarını söyledi. Sarıalioğlu, “621 seçmeni olan bir oda çok güçlü bir odadır. Bu güçle güzel programlı, temiz, dürüst, eşit ve helal bir şekilde görev yaptıktan sonra hem kurumumuzun bünyesindeki üyelere başarılı ticaret yapma yolları açarız hem de üyelerimizle güzel bir çatı içinde acı ve sevinçte birbirimize değer vererek üzüntüsüne mutluluğuna ortak oluruz” dedi.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Adaylık sürecimiz, mevcut başkanımızın yönetim haricinde ki üyelerin sorunlarını dinlememesi, sorunlarla istişare yapmaması, destek olamaması ve değer katamamasından dolayı, odamızın daha aktif hale gelmesi için bu yola çıktık. Yolumuz uzun ve meşakkatli Allah ve yardımcımız olsun.

Başkan adayı Sarıalioğlu çalışmalarını hızlandırdı

ÇIRAKLIKTAN GELDİM

Gayrimenkul sektöründe 19 yıldır görev yapıyorum. Bu sektörün en altından en üstüne varana kadar, çıraklıktan ustalığa kadar yoğun bir fedakarlık yaparak bugünlere geldim. Başarı merdivenlerini atlayarak değil yavaş yavaş çıktım.

TRABZON’U DÜNYAYA TANITACAĞIZ

621 tane seçmeni olan odamızın, başkanlığına aday oldum. 621 seçmeni olan bir oda çok güçlü bir odadır. Bu güçle güzel programlı, temiz, dürüst, eşit ve helal bir şekilde görev yaptıktan sonra hem kurumumuzun bünyesindeki üyelere başarılı ticaret yapma yolları açarız hem de üyelerimizle güzel bir çatı içinde acı ve sevinçte birbirimize değer vererek üzüntüsüne mutluluğuna ortak oluruz. Ticaretlerini dünyaya açma kapılarına öncü oluruz. Yurt dışındaki birçok fuara katıldım. B u fuarlarda kurumsal bir şirket olarak, kısıtlı alanlar alarak, gayrimenkullerimizi dünyaya tanıtarak pazarlamaya çalıştım. 621 kişinin birlikteliğiyle bir fuar yapıldığı zaman, Trabzonlu inşaatçılar olarak tercümanlarımızla Trabzon’u tanıtırız. Dünyaya Trabzon’un sesini duyururuz.

Başkan adayı Sarıalioğlu çalışmalarını hızlandırdı

GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRDİK

Odamızın 4 adayı vardı. Abdullah Kefelioğlu ve İsa Kaplan arkadaşımızla güç birliği yaptık. Çok istikrarlı çalışmalar yapan 2 başkanımızla kader birliği yaptık. Allah razı olsun. Bunlar önce Allah’ın izniyle daha sonra vesile olan kişilerle birliktelik oldu. 3 kişi başarı için güzel bir karar aldı. Kaybetmeye vaktimiz yok. Başarı merdivenleri birlikte çıkarak, birliktelik kurmaya karar verdik. Odamızı bölmek değil birleştirmek olduğunu üyelerimiz de görüyor.

ÜLKEMİZ SIKINTILI SÜREÇTEN GEÇTİ

Gayrimenkul sektörü ülkemizin lokomotifi. Bu sektör yavaşladığı andan itibaren piyasada ciddi anlamda sıkıntılar doğar. Birkaç yıl önce ülkemizde gezi olayları yaşandı. Bombalar atıldı. Ülkemizi bölmeye çalıştılar. O yıllar turizmin tam patlama dönemiydi. Onun arkasından sancılı bir turizm sezonu yaşandı. Ülkeler ‘Gitmeyelim sıkıntı var’ dediler. Sonrasında Rusya ile krizler oldu. Bir yazıda öyle geçirdik. Turistler gelmedi. Ülkemizde 2016 yazı hareketli olacak diyorduk darbe yaşandı. Bizim başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bu olaylar neticesinde turistler gayrimenkul almadı. Neticesinde de gayrimenkul fazlası oldu. Türkiye genelinde gayrimenkul satışı dış güçler tarafından durduruldu. Gayrimenkul rakamları şu anda gerçek fiyattadır. Devlet tarafından da desteklemeler yapılıyor. Faiz oranları yüksek eğer 10 puan gerilerse önümüzdeki sezon daire fazlalığı kalmaz. Arap vatandaşları da Türkler gibi. Gayrimenkul rakamlarının çok arttığı düşüncesindeler. İnşallah önümüzdeki sezon güzel geçecek.

Başkan adayı Sarıalioğlu çalışmalarını hızlandırdı

EL ELE OMUZ OMUZA

Üyelerimize ulaşmak için yoğun çalışma yapıyoruz. Bizim önümüze ne kadar engel koyarlarsa koysunlar hep birlikte yeni bir imaj ve enerji ile genç jenerasyonla el ele omuz omuza görev yapacağımıza söz veriyoruz. Sizlerin karşısında olabilmek, beni ciddi anlamda heyecanlandırıyor. Çünkü, görev aşkım ve heyecanım var. Günlerdir, sizlerin feraha kavuşacağınız günü özlemle hayal ediyorum.

KOLTUK İSTENMEZ, PEŞİNDEN KOŞTURULMAZ

Amatör spor kulüplerinde başkanlık yaptım. Başkanlık yaptığı kulübe, büyüklerimin önerisiyle geldim. Koltuk istenmez, peşinden koşturulmaz, o koltuk sana layık olduğu zaman önüne altın tepsiyle sunulur. Siz, kendinizi insanlara adamış bir şekilde başarılara imza atmışsanız bir üst koltuk Allah tarafından, kulların elçiliği ile birilerine önerilir. Kişi, kendini bilip, o koltuktan güç almayıp, koltuğun üyelerine ve çatısına, kurumuna ve çalışanına aşkla hizmet etmelidir. İnşaatçının
sorunları da var. Üyemiz bir yere gitti musluk taktı, cam balkon taktı ve mahkemelik oldu. Üyemiz derdine derman olacak insanı niye arayacak. Odamızın bünyesinde barındırdığı hukuk büroları olacak. Konuya hakim bir hukuk sistemi olacak. Emlakçının arasında ki anlaşmazlıklar, emlakçılarla tüketiciler arasında yapılan sözleşmeler, sıhhi tesisatçı ile tüketici yada firma ile yapıldığı sözleşmeler, mermercinin fabrikadan aldığı mermerin, kato, patlayıcı bu tarz iş güvenliği olan ve üçüncü şahıslara hizmet veren herkesin arasında nasıl bir talebi olursa o talebi düzenleyici hukuk danışmanlığı yapılacak. Kesinlikle çok mutlu olacaksınız.

Başkan adayı Sarıalioğlu çalışmalarını hızlandırdıBİZ ÇALIŞMAYA GELİYORUZ OTURMAYA DEĞİL

Kalifiye eleman bulamıyoruz. Bütün işverenlerin en büyük sorunu. Milli eğitime gidip kurs istemiyorlar. Ön görüşmeleri yaptık. Milli eğitimle ortak çalışma içerisinde İŞKUR’la birlikte diksiyonu ve evrakları eksik olmayan insanlarla birlikte kaliteli ekip arkadaşları kursları açılacak. Bunlar seçilerek havuzumuzda olacaklar. Bir meslektaşımın ihtiyacı oldu. Şu ismin sertifikası vardı size gönderiyorum. İstihdam kazandırmış oluyoruz. Bir koltuk çarkında düzgün çalıştığında kaç kişiye faydalı oluyor. Süreç çok uzun, ama hizmet inanın ki uzun değil, bunları yapacağız. Günümüzde el sanatlarında daha usta bulunamıyor. Eskiden büyüklerimiz çocukları hem okusun hem de ticaretten terbiye alsın diye kıymetli ustaların yanına getiriyordu. Şu anda öyle bir şey var mı yok. Çırak bulunamıyor. Biz böyle çalışma da yapacağız. İhtiyacı olan çok insan var ama öncelik yapacak birisi yok. İhtiyacı olanlara el emeğini sevdirmek için proje yapacağız. Belki çocuk sevecek ve o sektörde çalışacak. Bunlar denemeden olamaz. Bizim yaz kampımızın adı el sanatı olacak. Hayat sanatı. Biz gerçekten çalışmaya geliyoruz. Oturmaya değil.

TİCARETİMİZİ DÜNYAYA TANITIRIZ

Şirketim olarak birçok fuarın her birine katılmaya çalıştım. Gittiğim fuarların metrekare birim fiyatları çok yüksek olduğundan dolayı 50 metrekarelik stantlar alarak Trabzon ve Türkiye genelinde ki gayrimenkulleri dünyaya tanıtıyorum. Çok başarılı ve güzel geçiyor. Yeni pazarlarda yeni insanlarla tanışıyorum. Dünyayı gezmeliyiz ki önümüzdeki eksiklikleri yakalayıp görelim. Bu fuarları 621 üyenin başkanı olarak fuarı düzenleyen kişi ile çok sıkı pazarlık yaparım. 50 metrekarelik stant yerine 500 metrekarelik Trabzon İnşaatçılar Odası adı altında stant alınacak, sektör sektör herkese bir banko ayırırız. Kendi içimizde birlik oluruz ticaretimizi dünyaya tanıtırız.

Başkan adayı Sarıalioğlu çalışmalarını hızlandırdı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem