Basın Kartlı Makam Şöförü

 Makam şoförüne sürekli basın kartı İnternet Medyasını Basın Kuruluşu saymayan Basın Yayın Enformasyon, Genel Müdürün şoförüne "sürekli basın kartı" verdiBasın Yayın Enformasyon Genel Müdürü'nün makam şoförü 'sürekli basın kartı' aldı... Evet yanlış okuma

Basın Kartlı Makam Şöförü

 

Makam şoförüne sürekli basın kartı İnternet Medyasını Basın Kuruluşu saymayan Basın Yayın Enformasyon, Genel Müdürün şoförüne "sürekli basın kartı" verdi

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü'nün makam şoförü 'sürekli basın kartı' aldı... Evet yanlış okumadınız. Makam şoförüne sarı basın kartı verildi. Hem de sürekli. Hükümet yıllardır defalarca söz vermesine rağmen, İnternet Medyasını basın kuruluşu olarak kabul edecek yasayı bir türlü çıkarmıyor ama öte yandan makam şoförlerine bile sürekli basın kartı veriyor.

 

Basın Yayın Enformasyon'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın defalarca söz vermesine rağmen bir İnternet Medyasıyla ilgili düzenleme bir türlü yasalaşmadı. Türkiye'de gerçek anlamda gazetecilik yapan internet haber sitelerinde ki birçok insan mağdur durumda. Çünkü gazetecilik yapıyorlar ama gazeteci sayılmıyorlar. Ancak Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü'nün şoförü sarı basın kartı alabiliyor.

BYGM MÜDÜRÜ NE DEDİ?

BYGM Genel Müdürü Murat Karakaya, makam şoförünün sürekli basın kartı aldığını doğruladı. Karakaya, 'Belli bir hizmet yılını doldurmuş olan personele veriliyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak kadrolu personelimiz olduğu için başvurmuş ve kartını almıştır' dedi.

Uygulamanın, Genel Müdürlüğün kuruluşundan beri devam ettiğini yineleyen Karakaya, 'Bu konuda yeni bir düzenleme gerekiyor' diye de konuştu.

KİME VERİLİYOR?

En az 18 yıl basın kartı taşımış olanlar, basın kartı taşımamakla birlikte en az 20 yıl 5953 sayılı Kanun (Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi) kapsamında fiilen çalışanlar, ilgili kanun hükümlerince gazeteciliğe devam edemeyecek derecede malul oldukları sabit olanlar hak sahibi olabiliyor. BYEGM'de görevli genel müdür ve yardımcılarına, belirli görevlerdeki hizmet birimleri amirlerine, il müdürlerine, basın müşavirleri ve ataşelere, şube müdürleri ve şeflere, uzman, redaktör, mütercim ve fotoğrafçılara, merkez ve taşra teşkilatında enformasyon hizmeti yapan görevlilere verilebiliyor. 2010'da bu maddeye eklenen bir fıkrayla 'Genel Müdürlük'te çalışırken emekli olanlara müracaatları halinde, sürekli nitelikte basın kartı verilir' hükmü eklendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem