Başçı "Tek faize geçmek için henüz erken"

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, belirsizlik azalana kadar günlük likidite politikasıyla ayarlama yapmanın daha doğru olacağını belirterek, "Tek faize geçmek için henüz erken" dedi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, yılın il

Başçı "Tek faize geçmek için henüz erken"

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, belirsizlik azalana kadar günlük likidite politikasıyla ayarlama yapmanın daha doğru olacağını belirterek, "Tek faize geçmek için henüz erken" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, yılın ilk enflasyon raporunu açıklıyor. Başçı, piyasanın merakla beklediği sadeleştirme adımlarına yönelik; belirsizlik azalana kadar günlük likidite politikasıyla ayarlama yapmanın daha doğru olacağını söyledi.

Tek faize geçmek için henüz erken olduğunu söyleyen Başçı; "Tek faize geçebilir miyiz, geçmeli miyiz" sorusunun cevabı olarak "henüz değil" dedi.

Başçı tek faizle politika uygulamanın getiri eğrisini sert bir şekilde dikleştirdiğini belirterek "Bizim uyguladığımız çerçevede getiri eğrisi nispeten yatay kaldı, bu çerçeveden memnunuz. Ticari krediler tüketici kredilerine göre daha hızlı büyüdü. Bu, fiyat istikrarına finansal istikrara ve dengelenme sürecine katkı yapacak. Krediler boyutunda enflasyona yukarı yönlü risk görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler