"Başbuğ’un tahliyesi güzel ama..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tahliyesiyle ilgili, “Tahliyesi çok güzel olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun. Ama bunlar üzerinde gelişi güzel tartışmalarla yeni bir takım tuzaklara, yeni birtakım oyunlara,

"Başbuğ’un tahliyesi güzel ama..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tahliyesiyle ilgili, “Tahliyesi çok güzel olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun. Ama bunlar üzerinde gelişi güzel tartışmalarla yeni bir takım tuzaklara, yeni birtakım oyunlara, senaryolara Türkiye’yi muhatap etmemek lazımdır” dedi.

Partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 10. Dönem Açılış törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açılış törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Dinlemelerle ilgili bir soru üzerine Bahçeli, “Bu sorulara gerek yok. 81 günden beri her yönüyle tanıyorsunuz artık Başbakanı değil mi?” diye karşılık verdi.

“BAŞBUĞ, HAKSIZ YERE CEZAEVİNE KONULMUŞTUR”

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tahliye edilmesi ve uzun tutukluluk ile ilgili bir soruya ise Bahçeli, “Tabii bu konu önümüzdeki günlerde çok daha tartışılacaktır. Özellikle Genelkurmay Başkanının terörist başı ve terör örgütünün yöneticisi olması konusu iyi alınması lazımdır. Terörist başı olarak ve terörist örgütünün yöneticisi olarak Türkiye’deki demokratik açılım zırvasının bir süreç olarak hala devam ettiği bir dönemde acaba başka teröristlerle ilgili de bir oyun mu oynanıyor onu da görmemiz lazım. Genelkurmay Başkanımız başından beri haksız bir yere cezaevine konulmuştur. Tahliyesi çok güzel olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun. Ama bunlar üzerinde gelişi güzel tartışmalarla yeni bir takım tuzaklara , yeni bir takım oyunlara, senaryolara Türkiye’yi muhatap etmemek lazımdır” dedi.

“ANALAR AĞLAMASIN ISRARINI MİLLET OLARAK DEVAM ETTİRMELİYİZ”

Askerin şehit olması ile ilgili, “Analar ağlamasın konusundaki ısrarı hep millet olarak devam ettirmeliyiz. Bunun için de daha dikkatli olmak lazım. Askerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

“VAKTİ BOL HER TÜRLÜ OYUNU OYNUYOR”

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında siz ve CHP Genel Başkanının montajlanmış görüntülerini izlettirdi. Yapılan montajı nasıl değerlendiriyorsunuz” diye sorulması üzerine ise Bahçeli, “Başbakanın yeni bir oyunu bu. Vakti bol her türlü oyunu oynuyor” karşılığını verdi.

“ONLARIN ARASINDAKİ DOSTLUĞA BİZİ SOKMAYIN”

Başbakan Erdoğan’ın ABD Başkanı Obama ile yaptığı telefon görüşmesi ve Fetullah Gülen için kırmızı bülten tartışmalarının sorulması üzerine de Bahçeli, “Bu Erdoğan ile Obama arasındaki dostluğa bizi sokmayınız efendim” diye konuştu.

“’Y’ GENÇLİĞİ GEREKEN CEVABI VERECEKTİR”

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Facebook ve Youtube’nin kapatılabileceği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine ise, “Çok yanlış bin davranış. ‘Y’ gençliği zannediyorum gereken cevabı verecektir.

“OLAYA DIŞARIDAN MÜDAHİL OLMAMAK LAZIM”

Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıl dönümünün yaklaştığı ve ölümünün üzerindeki sır perdesinin aralanamadığı yönündeki soruya da Bahçeli, şöyle cevap verdi:

“Bu konu hepimizin yakından takip ettiği bir konu. BBP Genel Başkanı hassasiyetle konunun üzerinde duruyor. Zannediyorum ailesi de duruyor. Onların takip ettiği bir olaya dışarıdan müdahil olmamak lazım. Gelişmeleri görmek lazım diyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler