Başbuğ'dan Erdoğan'a çok sert mesaj

 Tutukluluğu devam eden eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'dan, Başbakan Erdoğan'ın Saygun ziyareti konusunda çok sert açıklamalar geldi. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğa

Başbuğ'dan Erdoğan'a çok sert mesaj

 

Tutukluluğu devam eden eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'dan, Başbakan Erdoğan'ın Saygun ziyareti konusunda çok sert açıklamalar geldi.
 
Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Balyoz Davası’ndan hüküm giyen askerlerle ilgili söylem değişikliği ve emekli Orgeneral Ergin Saygun’u ziyaret etmesine, “Gökyüzünden bir vahiy mi indi ki TSK şöyle oldu, böyle oldu. Bizim duruşumuzda ve düşüncelerimizde herhangi bir değişiklik yok” sözleriyle tepki gösterdi.
 
180 DERECE DÖNÜŞ
 
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Ankara Milletvekili Sencer Ayata, emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Silivri Cezaevi’nde görüştü. Görüşmede Başbakan Erdoğan’ın Balyoz Davası’na ilişkin yaptığı açıklamalar ve ameliyat olan emekli Orgeneral Ergin Saygun’u ziyareti de konuşuldu. Yeniçağ’dan Bilun Çelik’in haberine göre, Başbuğ, Erdoğan-Saygun fotoğrafı ile ilgili şu yorumu yaptı:
 
“Dışarıda olup bitenleri izliyorum. Önceki düşüncem ne ise şimdiki de o. Gökyüzünden bir vahiy mi indi ki TSK şöyle oldu, böyle oldu. Bizim duruşumuzda ve düşüncelerimizde herhangi bir değişiklik yok Ama dışarıda böyle değil, 180 derece dönüşler olabiliyor. Her an için her türlü politika değişiyor. Merakla izliyoruz.”
 
DÜNE KADAR SAVCIYDI
 
Mahmut Tanal, Başbakan Erdoğan’ın tavır değişikliğini sert bir dille eleştirdi. Tanal şöyle konuştu:
 
“Düne kadar ‘bunlar darbecidir, bunlar bugüne kadar ülkeye en büyük kötülüğü yapmıştır’diyordu. ‘Ben bu davanın savcısıyım’ diyordu . Şimdi ne değişti. 2008 yılında Genelkurmay Başkanı’nı seçtiniz peki bu insanı ne ile suçluyorsunuz: Hükümeti devirmek ve terör örgütü yöneticiliğiyle. Bu insan eğer terör örgütü üyesi ise sizin Bakanlar Kurulu seçti.
 
O zaman Bakanlar Kurulu da mı terör örgütü. Bu toplantıları yaptığınıza göre siz de terör örgütünün üyesisiniz. Herkes dengi ile görüşür. Terör örgütü de terör örgütü dengi ile görüşür, devlet dengi ile görüşür. Genelkurmay Başkanı’nı terörist ilan eden dünyada tek ülke vardır o da Türkiye.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem