Başbuğ bu yüzden tutuklanmış

Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, görev yaptığı dönemde konuştuğu için tutuklandığını savunarak, “Özgürlük sadece dışarda olmak değildir'' dedi.“İnternet Andıcı” davasında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden açıklama yapan eski Genelku

Başbuğ bu yüzden tutuklanmış

Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, görev yaptığı dönemde konuştuğu için tutuklandığını savunarak, “Özgürlük sadece dışarda olmak değildir'' dedi.

“İnternet Andıcı” davasında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden açıklama yapan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, görev yaptığı dönemde konuştuğu için tutuklandığını savunarak, “Özgürlük sadece dışarda olmak değildir'' dedi.

“İnternet Andıcı” davasında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, avukatı aracılığıyla Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu. Silivri Cezaevi'nde bulunan emekli Orgeneral Başbuğ, “Özgürlük sadece dışarda olmak değildir" dedi. İlker Başbuğ, cezaevinin kısıtlayıcı koşullarının kendisini özgür hissetmesini engellemediğin söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) karşı yürütülen "psikolojik ve asimterik yıpratma harekatı"na karşı mücadele ettiğini vurgulayan Başbuğ, suçlamalara da yanıt vererek, "Varlığı halen kanıtlanmamış bir terör örgütüyle ilgili, TSK personelinin masumiyet karinesi hiçe sayılarak, kamuoyunda haksız ithamlarla yıpratılmasına karşı çıktım" dedi.

Kendi döneminde görüşlerini yetkili makamlarla ve zaman zaman da kamuouyla paylaştığını belirten emekli Orgeneral Başbuğ "Bugün, inanıyorum ki, adeta konuştuğum için Silivri’de tutuklandım" diye konuştu. Tutuklanmasının kişisel olarak düşünülme mesi gerektiğini de vurgulayan Başbuğ, “Bir kimseye hem Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanı hem de silahlı terör örgütünün yöneticisi demek her şeyden önce TSK’ya yöneltilen ağır bir suçlamadır" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem