Başbakanlık'ta silah sesleri

 Bakanlar Kurulu toplantısı yapılırken Başbakanlık'ta 3 el silah sesi duyuldu. İsminin Nuri Başkapan olduğu öğrenilen bir kişi kurusıkı tabanca ile 3 el ateş etti. Rize Çayeli nufusuna kayıtlı Başkapan'ın ateş ettiği yer Başbakanlık merkez kapıya 10 metre

Başbakanlık'ta silah sesleri

 Bakanlar Kurulu toplantısı yapılırken Başbakanlık'ta 3 el silah sesi duyuldu. İsminin Nuri Başkapan olduğu öğrenilen bir kişi kurusıkı tabanca ile 3 el ateş etti. Rize Çayeli nufusuna kayıtlı Başkapan'ın ateş ettiği yer Başbakanlık merkez kapıya 10 metre uzaklıkta...
 
Başbakanlık Binası’nın sağ ve sol tarafında yaklaşık 100 metrelik bir güvenlik çemberi bulunuyor. Saldırgan, bu güvenlik çemberinden elini kolunu sallayarak silahıyla Başbakanlık binasının önüne gelmeyi başardı. A ve B kapılarının yanına gelen saldırgan, A kapısına doğru 3 el ateş etti.


Başbakan'ın kullandığı B kapısı, Başbakan’ın kullandığı ve polislerin nöbet tuttuğu kapının 10 metre solunda bulunuyor. Saldırının yaşandığı yer, daha önce Ecevit hükümeti döneminde yazarkasalı eyleme sahne olmuştu.

 

Başbakanlık'tan Saldırı Açıklaması

Başbakanlık'tan bugün yaşanan silahlı saldırı girişimiyle ilgili beklenen açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Başbakanlık Merkez Bina'nın A Kapısı girişinde güvenlik kontrol noktası önünde bugün kuru sıkıyla havaya 3 el ateş eden şahıs, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan personelin müdahalesiyle yakalanarak gözetim altına alınmıştır.

Saldırganın kimliği, Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olarak tespit edilmiştir.

Sabıkalı saldırganın, şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edindiği, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği belirlenmiş; müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği gözlenmiştir."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler