Başbakanlığa Beyaz Saray Modeli

Başbakanlık bünyesinde, 2 önemli birim kuruluyor. “Sektörel İzleme ve Değerlendirme” birimine, tüm kuruluşlardan bilgi akışı sağlanacak. “Acil Durum Harekat ve Operasyon” merkezinde ise, terör olayları, doğal afetler ya da uluslararası gelişmeler anında t

Başbakanlığa Beyaz Saray Modeli

Başbakanlık bünyesinde, 2 önemli birim kuruluyor. “Sektörel İzleme ve Değerlendirme” birimine, tüm kuruluşlardan bilgi akışı sağlanacak. “Acil Durum Harekat ve Operasyon” merkezinde ise, terör olayları, doğal afetler ya da uluslararası gelişmeler anında takip edilecek ve devlet yöneticilerine acil bilgi notları hazırlanacak.

  Böylece acil karar verilmesi gereken durumlarda karar mekanizmaları hızlandırılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Başbakanlık teşkilatına yeni birimler ekleniyor. “Sektörel İzleme ve Değerlendirme” birimi, ABD'deki Beyaz Saray danışmanlık sisteminde olduğu gibi çalışacak. Tüm kamu kurumlarından bilgi isteme yetkisi bulunan danışmanlık ofisi, güvenlik, uluslararası ilişkiler, adalet, enerji ve sosyal politikalar gibi alanlarda danışmanlık yapacak ve ilgili konularda özel rapor hazırlayacak.

Çalışma grupları kurulacak

Danışmanlardan oluşacak ve aynı zamanda düşünce kuruluşu gibi görev yaparak başbakanı bilgilendirecek olan birim, hükümet politikalarının oluşmasına katkı sağlayacak. Başbakanlık'a bağlı tüm kamu kuruluşlarından bilgi isteme yetkisiyle donatılacak olan “Sektörel İzleme ve Değerlendirme” birimi, gerektiğinde sürekli veya geçici ihtisas komisyonları ile geçici çalışma grupları kurup, ayrıntılı raporlar hazırlayacak.

Acil durumlarda hızlı bilgi akışı için özel birim

Başbakanlık'ta kurulan bir başka yeni birim olan “Acil Durum ve Operasyon Merkezi” ise, 24 saat kesintisiz görev yapacak.

Özellikle mesai saatleri dışında meydana gelen terör olayları, doğal afetler ya da uluslararası sıcak gelişmeleri takip edecek olan birim, bu tür olaylara karşı teyakkuz halinde görev yapacak. Ani gelişmeler hakkında ilgili devlet birimleriyle irtibata geçmek üzere teknik donanıma sahip olan “Acil Durum ve Operasyon Merkezi”, kriptolu telefonlarla başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la olmak üzere, ani gelişen olayla ilgili idarecilerle irtibata geçecek. Böylece devlet yöneticileri, ani karar alınması gereken durumlarda kısa sürede sağlıklı bilgiye ulaşmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler