Başbakan'ın masasındaki PKK raporu

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çözüm süreciyle ilgili yaptığı "PKK'nın henüz yüzde 15'i çekildi. İşin başındayız" şeklindeki açıklamalarının sırrı çözüldü. Başbakan Erdoğan'ın, çözüm süreciyle ilgili şok eden açıklamalarının perde arkasında, istihbarat biriml

Başbakan'ın masasındaki PKK raporu
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çözüm süreciyle ilgili yaptığı "PKK'nın henüz yüzde 15'i çekildi. İşin başındayız" şeklindeki açıklamalarının sırrı çözüldü. Başbakan Erdoğan'ın, çözüm süreciyle ilgili şok eden açıklamalarının perde arkasında, istihbarat birimlerinin çözüm sürecinde gelinen nokta ile ilgili hazırladığı raporların etkili olduğu ortaya çıktı. Bazı hükümet üyelerine sunulan raporlarda ise, çözüm süreciyle ilgili çarpıcı tespitlere yer verildi. 
 
O tespitlerden bazıları şöyle;
 
* Çözüm sürecinin henüz birinci aşamasının ilk etabı bile tamamlanmadı.
 
* Bugüne kadar yaklaşık 200 örgüt üyesi yurtdışına çıktı. Bu kişiler de, hasta, kadın ve sorunlu kişilerden oluşuyor.
 
* Kendilerine operasyon yapılmayacağına dair kesin kanaate varan örgüt üyeleri, yurt içinde aleni olarak propaganda yapıyorlar.
 
* Süreçte örgütün kırsal kadrolarına katılımda patlama yaşanıyor.
 
* Bazı ülkeler, örgüt üyelerinin yurtdışına çıkışını engellemek için yoğun çaba sarfediyor.
 
* Güvenlik birimleri arasında koordinasyonda kopukluk meydana geldi. Süreç tek MİT'in sorumluluğunda gibi bir anlam oluştu.
 
* Süreçte örgütün motivasyonu ve morali arttı. Ayrıca, parasal kaynaklarında da önemli bir artış sağlandı.
 
Güvenlik birimleri, çözüm süreci sonrasında örgütün bölgede yaptığı eylemlerle ilgili de çalışma yaptı. Bu çerçevede, sadece haziran ayında 20 planlı eylemin gerçekleştirildiği belirlendi. Söz konusu eylemlerin bir kısmında propaganda yapıldığı, bir kısmında da adam kaçırma, iş makinelerinin yakılmasının gerçekleştirildiği vurgulandı.
 
Bölgedeki, karakol ve baraj yapımlarıyla ilgili son durum da değerlendirildi. Buna göre, bölgede baraj ve karakol yapımlarına yönelik bir tepki bulunuyor. Süreci baltalamayı amaçlayan bazı gruplar, baraj ve karakol yapımlarını gerekçe göstererek, bölgede ikinci bir Gezi eylemi sürecini başlatmayı amaçlıyor. Bu konuda da acil olarak önlemlerin alınması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler