Başbakan'dan öğretmenlere müjde!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 24 kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Dolmabahçe'deki başbakanlık Çalışma Ofisi'nde öğretmenlerle bir araya geldi. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Milli Eğitim Komisyon Başkanı Nabi Avcı, İstanbul İl Milli Eği

Başbakan'dan öğretmenlere müjde!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 24 kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Dolmabahçe'deki başbakanlık Çalışma Ofisi'nde öğretmenlerle bir araya geldi. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Milli Eğitim Komisyon Başkanı Nabi Avcı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın aralarında bulunduğu Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 55 öğretmen katıldı.

ATAMA VE TAYİN KONULARI BİRİNCİ GÜNDEM OLMAMALI
 
Öğretmenlik sadece atama meselesiyle gündemde tutuluyor, sadece tayin meseleleriyle ülke gündeminde tutuluyor. Öğretmenliğin sadece atama, sadece tayin mevzularıyla gündeme gelmesi, sadece bu konular üzerinden konuşulması tüm öğretmenlerimiz için ciddi bir haksızlık teşkil ediyor. Atama ve tayin konuları, Türkiye genelindeki tüm öğretmenlerimizin yegane ya da birinci gündemi olmamalı. Bazı öğretmenlerimizin sorunlarının, tüm öğretmenlere teşmil edilmesi, öğretmenlik mesleğinin gerçek meselelerin arka planda kalmasına neden oluyor" dedi.
 
MİLLİ ÖĞRETMEN STRATEJİSİ ÇALIŞMASI BAŞLATTIK
 
Hükümet olarak göreve geldikleri günden bu yana eğitim en fazla yatırım ve reform yaptıkları alan olduğunu belirten Erdoğan, "Göreve geldiğimiz zaman satın alma gücü, benim öğretmenimin neyse acaba bugün nedir? Bunun değerlendirmesini iyi yapmak lazım. Bunun değerlendirmesi çok da iyi yapılmıyor. Durumun olumlu istikamette geliştiğini görürsünüz. Eğitimde 10 yılların ihmalini telafi etmeye, kalitesini arttırmaya çalışırken, öğretmenlerimizi ihmal etmemiz, onları kendi kaderlerine terk etmemiz söz konusu olamaz.
 
10 YILDA 357 BİN 48 ÖĞRETMEN ATAMASI YAPTIK
 
Başbakan Erdoğan, son 10 yılda toplam 357 bin 48 öğretmen ataması yaptıklarını ve sözleşmeli statüde çalışanların kadroya aldığını vurgulayarak, "2002 yılında göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşı 470 TL iken, 1 Temmuz 2012 itibariyle yüzde 276 artışla 1769 TL'ye yükseldi. 2002'de ayda 60 saat ek ders ücreti 165 TL iken, 1 Temmuz 2012 itibariyle yüzde 207 artışla 507 liraya yükseldi. Göreve yeni başlayan bir öğretmenin eline 2002'de ek ders ücretiyle birlikte toplam 635 TL geçerken, 2012' de yüzde 258 artışla 2276 TL geçmeye başladı. 2002-2003 eğitim yılında bir öğretmenin eğitim-öğretim hazırlık ödeneği 175 TL iken, yüzde 300 artışla 700 TL'ye yükseldi" dedi.
 
DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA GÜVENLİKLİ LOJMAN
 
Öğretmenlerin lojman, sosyal tesis, hizmet içi eğitimlerle sürekli desteklediklerini belirten Erdoğan, "Özellikle Güneydoğu ve doğu illerinde lojman sorunun süratle telafisi noktasında adımlar atmaya başladık. Oradaki öğretmen kardeşlerimize lojman temin edeceğiz. TOKİ ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde bu lojmanlar yapılıyor, yapılmaya devam edecek. Bunların güvenlikli olması noktasında adımları atıyoruz. Bütün güvenlik tedbirlerini almak kaydıyla" dedi.
 
SORUNLARI BİLİYORUZ, HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
 
Fatih Projesi ile tüm sınıfları modern teknolojiye kavuşturacaklarını söyleyen Erdoğan, "Dünyayla rekabet edecek öğrencileri yetiştirmeleri için dünyayla rekabet edecek öğretmenler yetiştiriyoruz. Öğretmenlerimizi her alanda destekliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler