Başbakan'dan çatı yorumu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda Avusturya ziyareti öncesi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti'nin ay sonu itibari ile cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını söyleyen Erdoğan, muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu

Başbakan'dan çatı yorumu!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda Avusturya ziyareti öncesi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
 
Ak Parti'nin ay sonu itibari ile cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını söyleyen Erdoğan, muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili de, "Öyledir, böyledir bunları söylememe gerek yok. En güzel açıklamayı milletim yapacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli gerekeni söylüyor. Temeli olmayan çatı kurmuşlar, çatıları hayırlı olsun" dedi.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;
 
CHP’DE EKMELEDDİN İHSANOĞLU ÇATLAĞI
 
CHP’nin temsilcisi değilim. Bu onların iç sorunu. CHP’nin içinde şu olmuş, bu olmuş bizi ilgilendirmez. Biz seçilecek cumhurbaşkanının neler yapması gerektiğini bilen partiyiz. Bunu öğretecek parti değiliz. Ak Parti siyaseti bilen, siyaseti dünyada farklı konuma taşımış partidir.
 
AYM BALYOZ KARARI
 
Bu yolu açan iktidar biziz. Bireysel başvuru hakkını getiren Ak Parti olmuştur. 230 kişi durumları itibari ile sanık konumunda imkan doğmuş oldu ve tekrar yargılanmaları söz konusu. Temenni ederiz ki burada da  adalet yerini bulmuş olur.
 
12 EYLÜL DAVASI
 
Bu konu ile ilgili olarak nihai nokta konulmuş değil. Burada bu işin temyizi söz konusu. Avukatlarının yapacağı itirazlar söz konusudur. Bunları görmeden bir açıklama yapmanın aceleci tavır olacağını düşünüyorum.
 
MUSUL'DA SON DURUM
 
15 Türk'ün kaçırıldığı doğru değil. Arkadaşlarımla görüştüm, böyle bir şey söz konusu değil dediler. Biz çok yakın markajda bu işi takip ediyoruz. Dün bir heyetim Kuzey Irak'taydı. Farklı kanallarla, hassas süreci işletiyoruz. Felaket tellallığı yaparak veya fevri hareket ederek atacağımız adım, alacağımız karar oradaki insanların akıbeti için sıkıntılar yaratabilir. Şu anda 80 vatandaşımızı sağ sağlim ülkemize dönmesini sağlamaktır.
 
Türkmen kardeşlerimize yönelik saldırı oldu. Göç söz konusu oldu. AFAD olarak tedbirler aldık. bugün itibari ile 20 bin çadırı bölgeye transfer etmiş olacağız. Gıda, ilaç sıkıntısını giderme noktasında çalışmalarımız sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem