Başbakan'dan 3 çocuk için 3 talimat

 Türkiye'nin yaşlanmasını durdurmak amacıyla her aileden 3 çocuk isteyen Başbakan Erdoğan, bu hedefi yakalamak için vekillere ve ilgili bakanlara görev verdiBulduğu her fırsatta ailelerden en az üç çocuk yapmasını isteyen Başbakan Tayyip Erdoğan, TÜİK'in

Başbakan'dan 3 çocuk için 3 talimat

 

Türkiye'nin yaşlanmasını durdurmak amacıyla her aileden 3 çocuk isteyen Başbakan Erdoğan, bu hedefi yakalamak için vekillere ve ilgili bakanlara görev verdi

Bulduğu her fırsatta ailelerden en az üç çocuk yapmasını isteyen Başbakan Tayyip Erdoğan, TÜİK'in son verileri nüfus artış hızının düştüğünü ortaya koyunca arka arkaya hamle yapmaya başladı. Erdoğan, bu konuda talimat verince hükümet, çocuk teşvikleri üzerinde çalışırken, AK Parti grubu nüfus artış hızının yükseltilmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması için teklif verdi. Erdoğan, milletvekili ve teşkilatlara da "üç çocuğu yer yerde anlatın" dedi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve arkadaşlarının imzası ile Meclis Başkanlığına sunulan araştırma önergesi önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da ele alınıp bu konuda bir araştırma komisyonu kurulacak. Komisyon, nüfus artış hızının yükseltilmesi için ne tür önlemler alınacağını belirlemek amacıyla uzmanları dinleyecek, dünya örneklerini inceleyecek. AK Parti'nin önergesinin gerekçesinde, doğurganlık hızının 2.1'in üzerinde olması gerektiği belirtilerek, "Türkiye'deki bilimsel verilere göre nüfusu bugünkü gençlik oranlarıyla tutabilmenin yolu, ailelerin 2'den fazla çocuk sahibi olmak konusunda bilinçlendirilmesiyle mümkündür" denildi. Önlem alınmazsa Türkiye'nin 2045 yılında yaşlı nüfus kategorisine gireceğinin altı çizildi. Başbakan Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile başlayıp en çok Karadeniz Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda da bu konuyu gündeme getirdi. Erdoğan milletvekillerine her fırsatta, her toplantıda ailelerin üç çocuk yapmasının önemini anlatmaları talimatı verdi. Erdoğan, teşkilatlardan da bu yönde çalışma yapmaları ve vatandaşlar ile görüşmelerini istedi.

TEŞVİK PAKETİ

Hükümet ise ailelerin üç çocuk yapmalarını sağlamak için bir teşvik paketi hazırlıyor. "Çocuk teşviki" üzerinde çalışmaya başlayan Aile, Maliye ve Çalışma Bakanlıklarının ana hedef kitlesini eğitimli ve çalışan kadınlar oluşturacak. Üç Bakanlığın üzerinde çalıştığı modelde İskandinav ülkelerinde çocuk yapmaya yönelik verilen teşviklerin örnek alınması planlanıyor. Buralarda çocuk teşviki, çalışan ve eğitimli kadınlara hitap ediyor. Paket önümüzdeki dönemde açıklanacak.

BU KEZ ÇOCUKLAR HEDİYE VERDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin MYK toplantısı öncesi cuma namazını Başyazıcıoğlu Camii'nde kıldı. Erdoğan'a cuma namazı çıkışı Burçak Anaokulu öğrencileri sürpriz yaptı. Öğrenciler kendi yaptıkları çiçekleri ve resimleri Erdoğan'a hediye etti. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, "Bana dua edin olur mu?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem