Başbakan'a olan ilgiye hayran kaldı

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Çevre yoluyla, altyapısıyla, yeni şehircilik planlarıyla  Van, bizim için eskisinden daha güzel, yaşanır bir şehir haline geliyor. Başbakanımız, hükümetimiz burası için hiçbir şeyi esirgemedi. Şu ana kadar 5 milyar lira

Başbakan'a olan ilgiye hayran kaldı

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Çevre yoluyla, altyapısıyla, yeni şehircilik planlarıyla  Van, bizim için eskisinden daha güzel, yaşanır bir şehir haline geliyor. Başbakanımız, hükümetimiz burası için hiçbir şeyi esirgemedi. Şu ana kadar 5 milyar lira harcadık ve harcamalarımız devam ediyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Beşyol Meydanı'nda Pakistan'ın Pencap Eyalet Başkanı Şahbaz Şerif, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve bölge milletvekillerinin katılımıyla kentte yapılan kamu yatırmalarının toplu açılışı yapıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, açılışa gösterdikleri ilgiden dolayı Vanlılara teşekkür ederek, Başbakan Erdoğan'ın Van ziyaretini, depremin yıl dönümüne yakın bir tarihe denk getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Depremin yaşandığı gece Van'a geldiklerini ve o günden bu yana bir ayaklarının ve gönüllerinin tamamının Van'da olduğunu belirten Atalay, şöyle konuştu:

"Van'daki kardeşlerimiz beraber takip etti. O günden bugüne, hükümetimiz Van'daki acıları sarmak, Van'ı yeniden inşa etmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Başbakan'ımız, bütün bakanlarımızla birlikte daima bir ayağımız burada oldu. 2 haftada bir mutlaka buraya geldik. Şimdi de bütün bu eserler neredeyse tamamlandı. Yeni bir Van kuruldu. Yeni bir Erriş ve köyler yeniden kuruluyor. Çevre yoluyla, altyapısıyla, yeni şehircilik planlarıyla Van, bizim için eskisinden daha güzel ve yaşanılır bir kent haline geliyor. Başbakan'ımız, hükümetimiz burası için hiçbir şeyi esirgemedi. Şu ana kadar 5 milyar lira harcadık ve harcamalarımız devam ediyor.

Van'la ilgili büyük bir karar aldık. Van büyükşehir oldu. Bundan sonra Van'ın şehirleşmesi daha hızlı olacak ve daha çok kaynak gelecek. Van'a bizim ziyaretimiz çok özel bir ziyarettir ve Van'a ne kadar önem verdiğimizin farklı bir ifadesidir."

Van halkının birliği, tüm Türkiye'nin birliğiyle Van'da çok güzel eserler inşa ettiklerine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da adeta Van'ı yeniden inşa ettiklerini dile getirdi.

Bayraktar, Van'ın tüm imar planını yeniden gözden geçirerek tamamladıklarını ve bundan sonra insan odaklı, vatandaşın güvenliği odaklı kentsel dönüşüme devam edeceklerini bildirerek, Van'a bundan sonra yeni yatırımların gelmesini beklediklerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yapılan yatırımların Van'a hayırlı olmasını temenni ederek, depremde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Pakistan'ın Pencap eyaleti Başbakanı Şerif

Pakistan'ın Pencap eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ise iki ülke arasındaki dostluğun uzun yıllardır devam ettiğine dikkati çekerek, bu dostluğun yüzyıllarca devam edeceğine inandığını söyledi.

Türkiye'nin son zamanlarda yaptığı kalkınmayla dünyanın en büyük 16. ekonomisi haline geldiğini anlatan Şerif, şunları kaydetti:

"Bugün havalaanından gelirken Erdoğan için yapılan sevgi selini gördüğüm zaman anladım ki bu onun halka hizmetinin bir ispatıdır. 2011'de Pakistan'da sel olduğu zaman Başbakan'ımız oraya gelmiş ve insanlarımızla kucaklaşmıştı. Daha önce deprem olduğunda yüzlerce milyon dolar yardım göndermiştir. Bu da gösteriyor ki Pakistan ile Türkiye'nin dostluğu kıyamete kadar devam edecektir."

Şerif, 5 yıldan bu yana Pencap eyaletinde başbakanlık yaptığını ve o süre içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının kendillerine çok büyük destek sunduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Temizlik işlerinde, metrobüs projesinde bize yardımcı oldular ve şu anda günde 140 bin kişi metrobüslerde seyahat ediyor. Bu nedenle Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Pakistan, Türkiye'nin peşinden gelecek, Türkiye gibi kalkınacak ve gelişecek. Her zaman, Türk kardeşlerimiz bize Kurtuluş Savaşı sırasında 'Pakistan Türkiye'ye yardımda bulnmuştur' diyor. Büyüklerimiz az bir yardımda bulunmuşlardır. Ancak geçen 65 yılda ne zaman bir felaket olsa, sel olsa, afet olsa o zaman Türkiye hep bizim yanımızda olmuştur. O yüzden diyorum ki Allah Başbakan Erdoğan'a uzun ömürler ve sağlık versin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem