Başbakan'a küflü ekmek verilmiş

Geçtiğimiz 21 Mayıs günü miting yaptığı Van'da geceyi 2 Nisan Polisevi'nde geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sabah kahvaltısında ikram edilen ekmekte alınan numune sonucunda maya küf sayısı yüksek çıkmış ve polisevine 10 bin TL ceza kesilmişti.KÜF S

Başbakan'a küflü ekmek verilmiş

Geçtiğimiz 21 Mayıs günü miting yaptığı Van'da geceyi 2 Nisan Polisevi'nde geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sabah kahvaltısında ikram edilen ekmekte alınan numune sonucunda maya küf sayısı yüksek çıkmış ve polisevine 10 bin TL ceza kesilmişti.

KÜF SAYISI YÜKSEK
Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Raciye Meral, ekmek gibi gıdalarda hijyenin kalitesini anlayabilmek için maya küf sayısına bakıldığını söyledi. Araştırma Görevlisi Raciye Meral, "Başbakan Erdoğan'a verilen ekmekte de maya küf sayısına bakımlaş ve maya küf sayısı yüksek çıkmış.

Bu da ekmek fırından veya tandırdan çıktıktan sonra uygun olmayan koşullarda işlendiği anlamına geliyor. Örneğin elinizde mikrobiyal fazla ise ve fazlaca dokunmuşsanız, ekmeği koyduğunuz kaplar kirli ise veya ekmeği koyduğunuz raflar kirli ise geçebilir" dedi.

KİRLİ VE PİS EKMEĞİ BAŞBAKANIMIZA İKRAM ETMİŞİZ
Küfün sağlık üzerinde de olumsuz etkileri olduğunu ifade eden Araştırma Görevlisi Raciye Meral, "Özellikle küfün oluşturduğu mikrotoksin dediğimiz maddeler var. Bunlarda, kanserojen özelliğine sahip ve fazla alındığında kansere neden olabiliyor. Netice olarak maya küf sayısına bakılmış ve maya küf sayısı yüksek çıkmış ve o işletme ceza almış.

Bunun anlamı şu, biz Başbakana kirli ekmek sunmuşuz, uygun olmayan koşullarda hazırlanmış bir ekmek sunmuşuz. Bu da bizim açımızdan tabi ki olumsuz bir durum. Maalesef kirli, pis ve hijyenik kalitesi çok düşük olan bir ekmeği Başbakanımıza ikram etmişiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler