Başbakan'a idam konusunda destek verdi

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la gündeme ilişkin konularla ilgili görüştü. Başbakanlık konutunda yapılan görüşmede Mustafa Destici, idam cezası konusunda hükümete destek verdi.   BBP'nin, 31 Mart

Başbakan'a idam konusunda destek verdi

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la gündeme ilişkin konularla ilgili görüştü.
 
Başbakanlık konutunda yapılan görüşmede Mustafa Destici, idam cezası konusunda hükümete destek verdi.
   
BBP'nin, 31 Mart 2011 tarihinde 2 milyon vatandaştan 'İdamın geri getirilmesi' konusunda imza topladıklarını ve sonucu Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e iletip gereğinin yapılmasını istediklerini kaydeden Destici, "15 Eylül'de de vatandaşlarımıza iki soru yönelttik. Vatandaşa, teröristler için, bombanın pimini çeken, mayını patlatan, kurşun atan için ve de PKK'lı teröristlerle sarmaş dolaş olan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda sorular tevcih ettik. 26 pilot ilde gerçekleştirdiğimiz bu mini referandumda, milletimiz yüzde 98,59 oranında 'idam cezasına 'Evet' ve 'BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını' istedi." dedi.
SEÇİM SİSTEMİ
 
Başbakan Erdoğan'a, "Anayasanın 68. Maddesi çok açık" diye konuşan Destici, "68. madde; 'Seçime katılan siyasi partilere yeterli miktarda yardım yapılır' diyor. Anayasa maddesinde seçime en son 15 parti girdi, ama sadece 3 parti aldı yardımı. Bu üç partiye 300 milyon lira verildi. Bu konu adil seçim sistemi düşüncesi ile çelişiyor. Biz, seçimlere girmeye hak kazanmış ve oy oranı belli olan siyasi partilere 68. maddenin işletilmesini istiyoruz." diyerek seçim sistemi konusundaki taleplerini iletti.
 
"YAZICIOĞLU VE ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜN ARKA PERDESİ NETLEŞSİN"
 
Destici, eski Cumhurbaşkanı merhum Özal'ın ölüm nedenine ilişkin gelinen nokta ve şüpheli bir helikopter kazası sonucu 5 arkadaşı ile birlikte vefat eden şehit BBP lideri Yazıcıoğlu'nün ölümünü de gündeme taşıdı. BBP Genel Başkanı, "Demokratikleşen, sivilleşen ve vesayetlerden kurtulmak için mücadeleler yapan bir Türkiye'de şaibesiz, milletin vicdanında leke kalmayacak şekilde netleştirmelerin olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem