Başbakan'a hakaretten Ilıcak'a zorla getirme kararı

Gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, duruşmaya katılmadığı için zorla getirme kararı verildi. Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret iddiasıyla yargılandığı davaya

Başbakan'a hakaretten Ilıcak'a zorla getirme kararı

Gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, duruşmaya katılmadığı için zorla getirme kararı verildi.

Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret iddiasıyla yargılandığı davaya İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun avukatı Abdurrahman Sacid Göksu ile Nazlı Ilıcak'ın avukatı hazır bulundu. Sanık ılıcak ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan müşteki avukatı Abdurrahman Sacid Göksu, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, davaya katılma talebinde bulundu. Sanık Nazlı Ilıcak'ın avukatı Tuba Batal ise, müvekkilinin bir sonraki celse hazır edeceklerini söyledi.

Ara karını açıklayan mahkeme, davaya katılma talebinin sanığın savunmasının alındıktan sonra değerlendirmesine hükmetti. Mahkeme, usulüne uygun çağrıya rağmen duruşmaya gelmeyen sanık Nazlı Ilıcak'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

"2 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Nazlı Ilıcak'ın "Komplo Teorileri ve Geri Zekalılar" başlıklı yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği belirtildi. İddianamede, sanık Ilıcak hakkında "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler