Başbakan’a hakarete 2 yıl!

Balıkesir’in Burhaniye İlçe Belediyesi’nin Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Hakan Sataroğlu, sosyal payşamı sitesi Facebook’taki bir paylaşımı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etttiği iddiasıyla hakkında 2 yıl kadar hapis istemiyle açıldı. Haki

Başbakan’a hakarete 2 yıl!

Balıkesir’in Burhaniye İlçe Belediyesi’nin Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Hakan Sataroğlu, sosyal payşamı sitesi Facebook’taki bir paylaşımı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etttiği iddiasıyla hakkında 2 yıl kadar hapis istemiyle açıldı. Hakim karşısına çıkan Sataroğlu, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, kamuya mal olmuş bir cümlenin mizahi bir dille paylaşımı olduğunu belirtip, "Başbakanımız bence daha ciddi işlerle uğraşmalıdır. Kendisi Başbakandır. Espri de yapacağız, mizah da yapacağız. Biz halkız" dedi.

Burhaniye Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Hakan Sataroğlu, 3 Kasım’da soyal paylaşım sitesi facebookta, ’Bu gece Tayyeeeap’in hötünde yeni kıllar çıkmış, kim ola ki’ yazılı paylaşımı nedeniyle Burhaniye Sulh Ceza Mahkemesi’nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte paylaşımda bulunduğu iddiasıyla TCK’nın 125/1’inci maddesi gereğince dava açıldı. Ak Parti Burhaniye İlçe Teşkilatı’nın da müdahil olduğu davada, Sataroğlu, 2 yıla kadar hapis istemiyle, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Sataroğlu, ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken, mahkeme Başbakan Erdoğan’ın ifadesine başvurulmadığı için duruşmayı erteledi.

BAŞBAKAN DAHA CİDDİ İŞLERLE UĞRAŞMALI

Duruşma çıkışında bir açıklama yapan Sataroğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sosyal medyada yazmış olduğum espri içerikli bir cümle yüzünden hakaret kastıyla mahkemeye verilmiş durumdayım. Mahkeme devam ediyor. Burada olayı şahsileştirmekten öte, Türkiye’nin nasıl bir psikoloji ile yönetildiği üzerine özellikle vurgu yapmak istiyorum. Kendisi gibi düşünmeyen, hayata kendisi gibi bakmayan, dünyayı kendisi gibi algılamayan insanları yani o her zaman için diğer yüzde 50’yi aşağıladığı, yüzde 50’yi bu şekilde baskı altına alarak susturmaya çalışan bir Başbakan karşımızda. ’Bize askere gelin’ dedi devletimiz, askere gittik. Savcı çağırdı, savcıya geldik. Mahkeme çağırdı, mahkemeye geldik. Aynı duyarlılığı sayın Başbakanın da kendi çocukları için göstermesini istiyoruz. Sade bir vatandaşım, politikacı değilim, siyasetçi değilim. Sadece kendisi gibi düşünmediğim için bugün Başbakana çok komik bir nedenle hakaret suçlaması ile yargılanıyorum. Tüm Türkiye’de onun gibi düşünmeyen tüm vatandaşlarımız aynı baskıyı hücrelerine kadar hissetmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gereği neyse yaparım. Lütfen başbakanda kendi çocukları için aynı duyarlılığı göstersin. Önemli olan benim yargılanmam değildir. Başbakanı aşırı derecede sevmenin ifadesi haline gelen söz konusu cümle, kamuya mal olmuş bir cümledir. Ben de bu cümleyi mizahi bir dille paylaştım. Bu yıldırma, sindirme politikası bir vatandaş olarak bana çok komik geliyor. Başbakanımız bence daha ciddi işlerle uğraşmalıdır. Kendisi Başbakandır. Espri de yapacağız, mizah da yapacağız. Biz halkız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem