Başbakan: Zehir İç Deseler İçerim

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'de Erciyes Dağı'nda sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda terör ve İmralı görüşmelerine ilişkin "Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yaparım. ' Terörün bitmesi için zehir içeceksin' dese

Başbakan: Zehir İç Deseler İçerim

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'de Erciyes Dağı'nda sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda terör ve İmralı görüşmelerine ilişkin "Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yaparım. '
 
Terörün bitmesi için zehir içeceksin' deseler içerim. Siyasi hayatımın biteceğini de bilsem, öleceğimi de bilsem bu zehiri içerim. Yeter ki terör bitsin" dediği ifade edildi.
 
Türkiye Harp Malülü, Gaziler ve Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Erciyes Dağı'nda Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemekli toplantıda, Belediye başkanları, siyasiler, oda başkanları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sorular yönelttiğini söyledi.
 
Ali Yavuz, Başbakan'a şehit aileleri ve gazilerin özlük haklarında ilgili dosya verdikten sonra, İmralı görüşmelerinin bu şekilde yürütülmesine karşı olduklarını dile getirdiğini belirterek,şunları anlattı:
 
"Büyükşehir Belediye Başkanımızın hazırladığı 41 tesisin açılışı ardından, Başbakanımızın da katıldığı STK'larla yemek düzenlendi. Başkan Özhaseki tarafından bu toplantıya davet edildik ve memnuniyetle gittik. Çünkü, Kayseri'ye yapılan tüm hizmetler bize yapılıyor. Şehit aileleri adına yemek salonuna sadece ben girdim. Soru- cevap bölümünde Sayın Başbakana şehit aile ve gazilerin özlük haklarıyla ilgili dosya verdim.
 
Sayın Başbakan dinledi, terörle ilgili bölümde de terörün bitirilmesini en çok isteyen STK olduğumuzu, terörden en çok canı yananların şehit aileleri ve gaziler olduğunu, her şehit haberinde acılarımızın tazelendiğini, hükümetin 'Terörü bitirme' adı altında İmralı görüşmeleri başlatıldığını söyledim. Acı ve sıkıntıyı çeken biziz. Terörün bitmesini en çok isteyen de biziz. Ancak, terörü bitirmek için İmralı ile görüşülmesine karşıyız.
 
Terör örgütü elebaşı ve sempatizanlarının muhatap alınmadan, onlarla görüşülmeden terörün çözümüne şehit aileleri ve gaziler olarak her zaman desteğe hazırız' diye konuştum. Sayın Başbakan 10-15 soru aldı. Daha sonra tüm soruları aldıktan sonra toplu olarak cevap verdi. Başbakan cevabında, 'Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yaparım.
 
(Terörün bitmesi için zehir içeceksin) deseler içerim. Siyasi hayatımın biteceğini de bilsem, öleceğimi de bilsem bu zehiri içerim. Yeter ki terör bitsin. Yıllardan beri terör devam ediyor. Terörün bitmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Gittiğim her ilde de terörü bitirirsen sen bitirsin diyorlar. Bu benim asli görevim) dedi. İkinci bir soru sorma fırsatımız olmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem