Başbakan terörün 30 yıllık maliyetini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) Guvernörler Kurulu'nun yıllık toplantısında konuştu.Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle; ÇÖZÜM SÜRECİ Terör örgütünün 30 yıllık bilançosu çok ağır

Başbakan terörün 30 yıllık maliyetini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) Guvernörler Kurulu'nun yıllık toplantısında konuştu.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
Terör örgütünün 30 yıllık bilançosu çok ağır oldu. Ekonomik maliyeti ise 350 milyar dolar. Terörün etkisiyle yatırım bazı bölgelere diğer bölgeler kadar iyileştirilemedi.
 
Çözüm sürecinde kazanan sadece Türkiye olmayacak. Tüm bölgemiz ve bölgemizdeki halklar olacak. Gayemiz sadece ve sadece bölgede kalıcı barışın teminidir. Türkiye bölgedeki demokratikleşmeyi destekleyecektir.
 
ARAP BAHARI
 
Uluslararası toplum mali krizlerin önlenmesi ve siyasi krizlerin ortaya çıkmaması için sorumluluk almalıdır.
 
TÜRKİYE-IMF İLİŞKİLERİ
 
Biz bu dünyada zayıf ülkelerle yürümek istemiyoruz. Bizler 10 yıl önce IMF'ye 23 milyar dolar borçla Türkiye'yi devr aldık. IMF bize siyaset öğretmek istedi. Bize borcumuzdan başka bir şey söylemeyin. IMF ile olan borcumuz yakın zamanda kapanıyor. Son taksidi salı günü ödüyoruz.
 
Bugün bizim döviz rezervimiz 135 milyar doların üzerine çıktı. Bütün bunlar güçlenen bir ekonominin göstergesidir.
 
KANAL İSTANBUL
 
Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz.Çok modern çok güzel bir kanal olacak. Boğazı çevre tehdidinden kurtaracağız. 42 kilometre uzunluğunda ve 500 metre genişliğinde bir kanal olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem