Başbakan sözünü tuttu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum sırasında "zaman bulursam evinize gelirim" diye söz verdiği 48 yaşındaki emekli muhasebeci Tülin Horosan'ın evine konuk oldu. Durakta görüp tanıdığı kadını koruma aracına aldıran Başbakan, daha sonra kardeşi Musta

Başbakan sözünü tuttu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum sırasında "zaman bulursam evinize gelirim" diye söz verdiği 48 yaşındaki emekli muhasebeci Tülin Horosan'ın evine konuk oldu. Durakta görüp tanıdığı kadını koruma aracına aldıran Başbakan, daha sonra kardeşi Mustafa Erdoğan'la Horasan ve annesini evinde ziyaret etti. 77 yaşındaki annesi Fatma Horosan'la yaşayan Tülin Horosan, "Benim için büyük sürpriz oldu. Korumalar ?evinize gidiyoruz' deyince dilimin uyuştuğunu hissetim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Kısıklı'daki konutundan çıkarak Karacaahmet Mezarlığındaki anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti. Burada 15 dakika kaldıktan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir aile yakınını ziyaret etti.

 Ziyaret sonrasında Başbakan Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte Kısıklı'da bulunan evine korumaları ile birlikte giderken Millet Parkı civarında makam aracını aniden durdurdu. Millet Bahçesi otobüs durağında kendine el sallayan Tülin Horosan isimli kadını yanına çağıran Başbakan Erdoğan, herkesi şaşırttı. Erdoğan, kadına kendisini evinde ziyaret edeceğine dair verdiği sözü unutmadığını, uygunsa kendisini ve ailesini ziyaret etmek istediğini söyledi.

Erdoğan'ın teklifi karşısında şok yaşayan kadın koruma aracına alındı. Yaşadığı şaşkınlık sonrasında bir süre evinin yerini hatırlamayan kadına korumalar yardımcı oldu. 5 dakika sonra Başbakan Erdoğan kardeşi Mustafa Erdoğan'la birlikte Tülin Horasan'ın annesi Fatma Horasan ile birlikte yaşadığı eve gitti. Anne-kızın evine misafir olan Başbakan Erdoğan, 45 dakika kaldığı evde çay içip sohbet etti. Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında sokağa gazetecilerin girişi engellendi.

Erdoğan'ın ziyareti sonrası gazetecilere bilgi veren Horasan, referandum sırasında evimize gelmesi için davet etmiştim. Kendisi ?vaktim olursa niye gelmeyim' demişti. Ben her zaman Başbakan'a el sallarım. Bir baktım Başbakanımız konvoyuyla geçiyor, el salladım. Aniden durdu. Benim için korkunç bir sürpriz, dilimin uyuştuğunu hissettim. Türkiye'nin Başbakanının benim evime gelmesi büyük bir onur. Bir de babamı yeni kaybettim. 2 Aralık'ta babamı kaybettim. Ama biz ailece inanıyorduk Başbakan'a. Babam rahmetli bana iniyordu. Diyordu ki ?gelir ama bu kadar konvoyu eve nasıl sığacak' diyordu. Rahmetli, kendisi göremedi ama şu anda hissediyordur. Ben de şok oldum. Mütevazi bir kişilikle geldi evime çayımı içti. El sallamamın sebebi, güzel şeyler yapıyor ülkem için. Çay ve bisküvi ikram ettik. Biraz da mahçup oldum. Dedim ki ?Neden habersiz geldiniz başbakanım. Çünkü biz Türk ananelerine göre evimize konuk gelenlere ikram yapmak isteriz. Zaman onun için çok değerli. Evimize gelmesi bizim için çok büyük sürpriz. Daha önce de hatırımı da sormuştu. Bu benim için unutulmaz bir şey. El salladığım Başbakan'ın zamanını ayırıp evimize gelmesi büyük onur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler