"Başbakan özür dileyecek"

Çukurca'daki saldırının ardından Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerle ilgili iddiaları reddederek "Başbakan Meclis'te özür dileyecek" dedi.Kılıçdaroğlu şunları söyledi:Başbakan'ın medya topla

"Başbakan özür dileyecek"

Çukurca'daki saldırının ardından Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerle ilgili iddiaları reddederek "Başbakan Meclis'te özür dileyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Başbakan'ın medya toplandısı demokrasiye yakışmıyor.

Medya patronlarını karşınıza alacaksınız ve onlara dolaylı sansür nasıl uygulanır onu anlatacaksınız.

Toplantıdan sonra yine CHP'ye saldıracaksınız.

Neymiş şehitlerimiz var CHP bizi sorumlu tutuyor. Kimi sorumlu tutacağız. Almanya'yı, Rusya'yı mı sorumlu tutacağız? Onlar mı bu ülkeyi yönetiyor. Kahvedeki Mehmet Efendi'yi sorumlu tutamayacağımıza göre, sorumlu odur.

Niye iktidar oldular? Sanki daha yeni iktidar olmuş, kalkıp muhalefeti suçluyorlar. Kolaycılığı sen yapıyorsun. Her türlü görüşmeyi yaptın. Seçimler sırasında terör olayları olmasın diye görüşme yaptın.

PKK senin görüşmelerin sonunda 3 kez ateşkes ilan etti. Oslo'da senin temsilcilerin yüzde 95 görüş birliği sağlandığını söyledi.

O görüşmede beğenmediğiniz valileri görevden alalım deniliyor.

Ülke kan gölüne dönmüş Sayın Erdoğan, bir dava ile ilgili sahte bir belgeyi anlatıyor. Bu kadar sığ bir anlayış olabilir mi?

Dün Meclis'te kapalı oturum yapıldı. Kapalı oturum neden yapılır? Sorduk çok önemli bir şey anlatıldı mı? Cevap hayır. Gazetelerde daha detaylı haberler var. Amaç halk hükümete yönelik eleştirileri duymasın.

Ülke kan gölüne dönmüş Başbakan gelip oturumda anlatmıyor. Vatandaşın telefonlarını dinleyeceğine gel bir de teröristlerin telefonunu dinle.

Adı köstebeğe çıkmış bakan gelip bilgi veriyor. Bir kere o bakanın kürsüye çıkıp bilgi vermesi ayıp.

Bu olay da Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en vahim olaylarından birisidir. Konuştukça batıyorlar. Şimdi ağızlarına bant çektiler.

Ve belediye başkanı. Kırıkkale Belediye Başkanı, kendisine edilen telefondan değil, başka birisine ait telefondan Deniz Feneri'nin asıl failini arayacak ve sabit numarasını isteyecek. Arkasından da itiraf gelecek. Nerede itiraf? Savcılığa yapılan itiraf var. "Bize önceden arama yapılacağını haber verdiler"

O haberi veren kişinin yarın başka bir yere haber vermeyeceğinin garantisi ne?

Oradaki hissen yüzde 1'miş. Yüzde 99 olsa ne fark eder. Veli Özçelik'in söyledikleri... Akşam eve gelmiş aile içinde sohbet yapacağız. O telefonun belediyenin resmi telefonu.

Başbakan bizim çözüm getirmediğimizi söylüyor. Biz çözüm getiriyoruz da senin kulağın duymuyor. Biz ilk raporu yayınlayan partiyiz.

Başbakan bazı CHP'li belediyelerin PKK'ya para aktardığını iddia etti. Sorduk tek tek söyle dedik, söylemedi. Meclis'e gelip tek tek bütün belediyelerden özür dileyecek.

Ağzından çıkanı önce kulağın duyacak. Sen Başbakansın. Senin sorumlulukların var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler