Başbakan o davaya katılmak istedi

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri, ardından da kendilerini gözaltına almaya çalışan Başbakanlık koruma polislerine hakaret edip, görevlerini yapmalarına engel oldukları iddia edilen 4 sanığın yargıla

Başbakan o davaya katılmak istedi

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri, ardından da kendilerini gözaltına almaya çalışan Başbakanlık koruma polislerine hakaret edip, görevlerini yapmalarına engel oldukları iddia edilen 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada CHP gençlik kolları üyesi ve üniversite öğrencisi olan sanıklar Deniz T. ve Koray Ç., CHP Kadıköy ilçe başkan yardımcısı ve matematik öğretmeni Burcu K., şoför Adem M. hazır bulundu.

ŞİKAYETÇİ BAŞBAKAN ERDOĞAN DURUŞMAYA GELMEDİ

Olay günü Başbakan Erdoğan'a sanık Koray Ç.'nin hakaret etmesinin ardından gözaltı işlemi için harekete geçen, ancak kendileri de hakarete maruz kaldıkları iddia edilen Başbakanlık koruma polisleri Murat Yeşilkaya, Mehmet Özpişkin ve Adil Kılıç da duruşmaya geldi. Hakarete uğradığı gerekçesiyle avukatı aracılığıyla şikayetçi olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile avukatı Ali Özkaya ise duruşmaya katılmadı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Hakim Mustafa Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, avukatı aracılığıyla davaya katılma talebinde bulunduğunu açıkladı. Sanıklar avukatı Efkan Bolaç, Başbakan Erdoğan'ın bizzat duruşmaya gelerek ya da talimatla ifade vererek katılma konusunda beyanda bulunması gerektiğini söyledi. Avukat Bolaç, ayrıca avukat Ali Özkaya'nın, Başbakan Erdoğan'dan aldığı avukatlık vekaletnamesini dava dosyasında göremediklerini söyledi. Hakim Erdoğan ise vekaletnameyi mahkeme kasasına koyduğunu söyledi. Ardından da Başbakan Erdoğan'ın katılma talebinin kabulüne karar verildi.

POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLMADI

Başbakanlık koruma polisleri, davaya katılma talebinde bulunmadıklarını belirterek, zaten açılmış olan bir kamu davasının devam etmekte olduğu için sanıklardan da kendilerine yönelik hakaretleri nedeniyle şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, Barboros Bulvarı üzerinde makam aracıyla seyir halindeyken "Lanet olsun senin gibi diktatöre, Allah belanı versin" dediği iddia edilen Sanık Koray Ç., bu sözleri kullanmadığını, hakaret etmediğini söyledi. Koray Ç., "İlk kez Başbakanlık konvoyunu görmüştüm. Elimi yukarı doğru kaldırarak 'Ne kadar çok araç var' dedim. 2-3 saniye sonra da koruma olduklarını sonradan öğrendiğim sivil kıyafetli kişiler beni, Başbakana hakaret ettiğim iddiasıyla gözaltına almaya çalıştılar." diye konuştu.

Sanıklar Burcu K. ile Deniz T. de arkadaşları Koray Ç.'yi gözaltına almaya çalışan koruma polislerine hakaret ettikleri ve görevlerine yapmalarına engel oldukları iddialarını kabul etmedi. Sanık Adem M. de şoför olduğunu, diğer sanıkları tanımadığını, olay yerinde sadece kendilerinin bu şekilde gözaltına alınmalarına tepki gösterdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem