Başbakan neden Karadeniz'den şikayetçi?

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ege Bölgesi milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat yöneticileriyle dün bir araya geldi. Ak Parti Genel Merkezi'ndeki kahvaltılı toplantı yaklaşık 5,5 saat sürdü.Yerel seçime ilişkin hazırlıkların ve çöz

Başbakan neden Karadeniz'den şikayetçi?

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ege Bölgesi milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat yöneticileriyle dün bir araya geldi. Ak Parti Genel Merkezi'ndeki kahvaltılı toplantı yaklaşık 5,5 saat sürdü.

Yerel seçime ilişkin hazırlıkların ve çözüm sürecinin değerlendirildiği toplantıya Ege Bölgesi dışında Eskişehir, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinin milletvekilleri ve teşkilatlarının da katılıdğı öğrenildi. Çözüm sürecinde yapılan anketlerde Ege ve Karadeniz Bölgesi sürece en az desteğin çıktığı bölgeler olarak dikkati çekiyor.

İZMİR'DE FARK AZALIYOR

Erdoğan, yerel seçimlerde İzmir'in mutlaka Ak Parti'ye geçmisi gerektiğine yönelik olarak teşkilata talimat verdi. İzmir'de CHP ile aralarındaki oy farkının azaldığı belirten Erdoğan'ın, "Son çıkan sonuçlara göre kafa kafaya gidiyoruz. Daha çok çalışmanız lazım. Genel Merkez'le sürekli irtibat halinde olun. Genelde oyumuz artarken bazı yerlerde düşüş var. Neden böyle oluyor? Böyle olmaz, herkesin ayak uydurması lazım. Çok çalışması lazım. İzmir'deki oy oranımız yüzde 37 civarında. CHP'nin ise yüzde 43 dolayında. Aradaki fark azalıyor. Biraz daha gayret edersek geçeriz. CHP'li belediye başkanının oyu da 2 puan düşmüş gözüküyor" dediği öğrenildi.

''4 İLE ÇEKİDÜZEN VERİN''

Erdoğan; Karabük, Eskişehir ve Aydın'da oyların düşmesi nedeniyle teşkilatları ve vekilleri eleştirdi. Bu illerde çalışmaların daha titiz yapılmasını isteyen Erdoğan, "Böyle olmamalı. Bir an önce çekidüzen verin" dedi.

Eskişehir'de CHP'ye desteğin yüzde 77, Aydın'da CHP'ye desteğin yüzde 67 olduğunu dile getiren Erdoğan, Karabük ve Kütahya'da da durumun kötü olduğunu vurguladı. Erdoğan, eski TBMM Başkanı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'e daha çok çalışılması için talimat verdi.

''İZMİR'DE 5 PUAN ARTIŞ VAR''

Çözüm sürecine desteğin İzmir'de bazı çalışmalardan sonra arttığını belirten Erdoğan, "Şu anda İzmir'de sürece destek yüzde 45 gibi gözüküyor. Çalışmaların ardından 5 puan artmış. Ama bu yeterli değil. Demek ki çözüm sürecini Ege Bölgesi'nde yeterince anlatamıyoruz. Bu bölgenin milletvekilleri haftanın en az 3 gününde bölgede olsun. Vatandaşla içiçe olsun, çalışsın. Biz anlattıkça destek artacak. Bu süreci ve yaptıklarımızı iyi anlatmanız lazım. Ev ev dolaşmanız ve girilmedik ev kalmaması lazım. Tam ne yapmak istediğimizi anlayamayan yerlerde sıkıntı oluyor. Onları da sizler çözeceksiniz. Tek tek anlatacaksınız. Birebir diyaloga girmemiz lazım. Çözüm süreci ilerledikçe, güven geldikçe gelişme de artıyor" diye konuştu.

KARADENİZ'DE DESTEK AZ

Karadeniz'de de sürece desteğin diğer bölgelere göre az olduğundan şikayetçi olan Erdoğan, Güneydoğu'da yüzde 81, Doğu Anadolu'da yüzde 76 destek olduğunu vurguladı. Çözüm sürecinin başta Doğu illeri olmak üzere birçok ilde olumlu karşılandığını belirten Erdoğan, "Büyük umuda yol açtı. Yatırımlar doğuda artıyor. İnsanlar gelişmelerden memnun. Bu süreçte kimseyle pazarlık yapmıyoruz. Bizim amacımız akan kanın durması. Ama muhalefet kanın durmasını istemiyor. Siyasetlerini buna göre yapıyorlar. Bu süreç iyi gittikçe onlar ne yapacaklarını bilmiyorlar. Panik halindeler. Korku siyaseti yapıyorlar. Ama halk artık bunların siyasetinin bittiğini görüyor" dedi.

TC AÇIKLAMASI
Sağlık Bakanlığı logosu ve bazı valilik tabelalarından T.C.'nin kaldırılması konusunda da ilk kez konuşan Başbakan, ''Haberim yok. Ama bu karar alındıysa, arkasında durulmalıydı'' yorumunda bulundu. Erdoğan şunları söyledi: TC’nin kaldırılması olayından hiç haberim yok. Bursa’da valilik dediğimiz zaman Rusya-İngiliz valiliği mi akla gelecek? İngiltere’de falan bu yerlerde sadece numara yazar. Ama bu karar alındıysa, arkasında durulmalıydı. Bu arada sosyal medyayı en az onlar kadar iyi kullanalım.

''KAFA KARIŞIKLIĞI VAR''

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik de toplantı sonrası yaptığı açıklamada, çözüm sürecine yönelik Ege ve Karadeniz bölgesinde kafa karışıklığı bulunduğunu, sürece daha az destek olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem