Başbakan Mısır için devrede

Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Mısır'da yaşanan olaylar için uluslararası temaslara başladı. Mısır güvenlik güçlerinin Başkent Kahire'nin Rabiatül Adeviyye Meydanında darbe karşıtı halka müdahale ettiği, bazı bölgelerden göstericilere kes

Başbakan Mısır için devrede
Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Mısır'da yaşanan olaylar için uluslararası temaslara başladı.
 
Mısır güvenlik güçlerinin Başkent Kahire'nin Rabiatül Adeviyye Meydanında darbe karşıtı halka müdahale ettiği, bazı bölgelerden göstericilere keskin nişancıların ateş açtığı ve 127 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bin kişinin de yaralandığı bildirildi.
 
TÜRKİYE DEVREYE GİRDİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi olaylarını yakından takip ediyor. Başbakan Erdoğan, Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında günlerdir darbe karşıtı gösteri yapan halka yönelik Mısır güvenlik güçlerinin müdahalesi hakkında erken saatlerinde bilgilendirdi.
 
ERDOĞAN TEMASLARA BAŞLADI
 
Başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile telefonla görüşen Başbakan Erdoğan, uluslararası temaslara başladı.Şu anda Türkiye, Mısır'daki olaylarla ilgili yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor.
 
AA EKİBİNE GÖZALTI
 
Bu arada Mısır'daki olaylar sırasında Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesini görüntüleyen Anadolu Ajansı ekibi gözaltına alındı. Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğünde görevli kameraman Ahmed Said ile fotomuhabiri Muhammed Hossam, olayları çektiği sırada askerler tarafından gözaltına alındı.
 
AA ekibinin çektiği fotoğraf ve görüntülere el koyan güvenlik güçleri, bir süre sonra Said ile Hossam'ı serbest bıraktı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem