''Başbakan karşı çıksa da yapardım''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlerde karşısına çıkabilecek rakipler konusunda, “CHP’den en korktuğum aday Muharrem İnce. Muharrem’i şu açıdan arzu ediyorum. Onunla 12 saat mücadele ederim, 24 saat mücadeleye gerek yok. Çünkü o

''Başbakan karşı çıksa da yapardım''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlerde karşısına çıkabilecek rakipler konusunda, “CHP’den en korktuğum aday Muharrem İnce. Muharrem’i şu açıdan arzu ediyorum. Onunla 12 saat mücadele ederim, 24 saat mücadeleye gerek yok. Çünkü o arkadaşın özellikle gece çok meşguliyetleri var” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'nın Gündemi" programına konuk oldu. 

Batuhan Yaşar'ın sunduğu programda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan Gökçek, Gezi Parkı olaylarını terör sorununu çözüme kavuşturmak üzere olan Türkiye'yi yeni sorunlarla karıştırmak isteyenlerin başlattığını belirtti. Marjinal gruplarla beraber eylemlere katılan milletvekilleri olduğunu kaydeden Gökçek, "Cumhuriyet Halk Partisi köküne kadar bu işin içine girdi. Milletvekilleri marjinal gruplarla birlikte Kızılay'a, ODTÜ'ye indi. Ben bunları konuşurum. Her yerde anlatırım" dedi.

"MÜSAADE ETMESEYDİ BAŞBAKANI DİNLEMEYECEKTİM"

Başbakan karşı çıksaydı bile "Gezi çıkışını yine yapardım" diyen Gökçek, Gezi çıkışını tekrar aday olmak için yaptığı iddialarına, "Ben Gezi çıkışını aday olmak için yapmadım. Bu işin sonunun ne olacağını Allah'tan başka kimse bilmezdi. Bir takım olaylar olurdu, sonra da derlerdi ki, ‘Bu Melih'in yüzünden oldu.' Hatta ben parti içinden bazı kişilere, ‘Sayın Başbakanımıza söyleyin, ben bu işi izin verse de vermese de yapacağım. En fazla bir fırça yerim' dedim. Ama bu işin olması gerektiğine yürekten inanıyordum. Yani müsaade etmeseydi, ilk defa Başbakanımızı dinlemeyecektim" diye cevap verdi.

Gezi'nin olaylarının dış destekli olduğunu ima eden Gökçek, "Ben Gezi'nin peşini bırakmam. Bugün Amerikalılara Gezi'yi anlattım, CNN International'ı anlattım. CNN'in olaylar başlamadan 10 gün önce canlı yayın aracı kiralamak istediğini anlattım. ‘Nereden biliyorlardı' dedim" şeklinde konuştu.

"ÇANKAYA'YA NE KADAR HİZMET GÖTÜRDÜĞÜNÜZÜN BİR ÖNEMİ YOK"

Gökçek, programda Ankara'nın ilçelerinde yaptırdığı anketlere de değindi. Yerel seçimlerde yüzde 55,2'nin üzerinde oy alması halinde kendisini başarılı sayacağını söyleyen Gökçek, "En son 1 ay kadar önce bir anket yaptırdım. Ankara genelinde oy oranım 55,3. Her ilçede vatandaşlara, belediye başkanlığı seçiminde bana oy verip vermeyeceklerini sorduk. Çankaya'da bana oy vereceğini söyleyenler yüzde 31 civarında. Maalesef Çankaya'da ideolojiye oy veriyorlar. Çankaya'ya ne kadar hizmet götürdüğünüzün bir önemi yok. Sırf sağcı olduğum için orda oy oranım az. Benim hedefim seçimlerde 55,2'yi geçmek" diye konuştu.

"MUHARREM İNCE 6 SAAT KONUŞUR, BEN 18 SAAT KONUŞURUM"

CHP'nin Başkent'teki adayının Muharrem İnce olacağını düşündüğünü ifade eden Gökçek, "CHP'den en korktuğum aday Muharrem İnce. Muharrem'i şu açıdan arzu ediyorum. 12 saat mücadele ederim, 24 saat mücadeleye gerek yok. Çünkü o arkadaşın özellikle gece çok meşguliyetleri var. Bir de 6 saat bunun mamurluğu var. Dolayısıyla 6 saat o konuşur, 18 saat ben konuşurum. Nasıl dengeyi kuracak bilmiyorum. Yani üç Muharrem lazım. O üç Muharrem'i özellikle istiyorum" dedi.

CHP'nin Ankara adayının Muharrem İnce olacağı konusunda iddialı konuşan Gökçek, İnce'nin adaylığı konusunda program moderatörü Batuhan Yaşar ile takım elbisesine iddiaya girdi.

"1999 SENESİNDE 80 BİN OYUMU YEDİLER"

Gökçek, 1999 seçimlerini hile karıştırılmasına rağmen kazandığını öne sürdü. Erhan Göksel'in kendisine 80 bin oyun nasıl çalındığını anlattığını kaydeden Gökçek, şunları ifade etti:

"1999 seçimi, benim en tehlikeli seçimimdir. 28 Şubat döneminde Başbakanlık Tahkim Kurulu'nda özel görevlendirilen kişiler seçimi takip etti. Rahmetli Erhan Göksel bana anlattı. Başbakanlık Tahkim Kurulu'ndan bazı kişiler Erhan'ın yanına geliyorlar. Diyorlar ki, ‘Bu seçimi kim kazanır?' Erhan da, ‘Melih Gökçek kazanır. Maksimum 50 bin fark yapar' diyor. Gidiyorlar, geliyorlar sonra seçim yapılıyor. Ben seçimi 30 bin farkla alıyorum. Aynı adamlar tekrar geliyor Erhan'a, ‘Bizi niye yanılttın. Sen dedin ki 50 bin farkla alır. Biz adamın 80 bin oyunu yedik. Adam yine de 30 bin farkla kazandı. Niye bizi yanlış bilgilendirdin' diyorlar. Erhan da, ‘Siz hileyi Çankaya ve Yenimahalle'de yaptınız değil mi?' diyor. ‘Evet' diye cevap veriyorlar. Erhan, ‘Diğer yerleri boş bıraktınız da ondan' diyor. ‘Adamlar neredeyse dövecekti beni' dedi Erhan. Yani 80 bin oyumu yediler. Ve 2 gün ilan etmediler seçimi. TRT 2 gün boyunca vermedi seçimi. Ama en çirkefçe seçim de geçen seçimdi. Bana yapılan iftiranın haddi hesabı yoktu. Özellikle otobüslerde 300 kişi görevlendirdiler. Bunlar aralarında konuşmak suretiyle benim hakkımda sürekli dedikodu yayıyorlardı."

"SARIGÜL CHP GENEL BAŞKANI OLACAK"

Gökçek, CHP'nin içinde olan bazı kişilerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun ipini çektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu gittiğinde yerine gelecek ismin Sarıgül olacağını iddia eden Gökçek, "Mustafa Sarıgül eninde sonunda CHP Genel Başkanı olacak. Düşünebiliyor musunuz? Sarıgül, CHP Genel Merkezi'ni ziyarete gidiyor. İkisi sahneye çıkıyor. Kılıçdaroğlu Sarıgül'ün değil de Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun elini kaldırıyor. Bitmiş yani, Kılıçdaroğlu diye bir adam mı kalmış. Kılıçdaroğlu yakında siyaseti bırakır. Kıstırdılar adamı. Çünkü baronlar Kılıçdaroğlu'nun ipini çekmiş" dedi.

"TWITTER İLE TESADÜFEN TANIŞTIM"

Sıklıkla kullandığı sosyal paylaşım sitesi Twitter ile tesadüfen tanıştığını belirten Gökçek, açtığı davalarla ilgili de bilgi verdi. Twitter'da siyasi mecrada kullanmak için çeşitli metotlar icat ettiğini kaydeden Gökçek, "Twitter ile tesadüfen tanıştım. Bir gün arkadaşlar ile beraber oturuyorduk. Şimdi Başbakanımızın danışmanlarından biri olan Ertan Aydın bana, ‘Başkanım, bu Twitter tam senin işin' dedi. Ben de anlatmasını istedim. Anlattıktan sonra da öğretmesini istedim, sonra öğretti. Öğrendikten sonra özellikle siyasi mecrada bunu kullanabileceğim metotları bulmaya başladım. Ve çok değişik metotlar icat ettim. Mesela Twitter yemekleri. Mesela kitap dağıtmalar. Avukatımın dediğine göre açtığım dava sayısı bin 600'ü bulmuş. Hakkımda açılan dava sayısı da bir ya da 2. Bu davaların da yaklaşık 40 tanesini kazandık. Şimdiye kadar sadece bir dava kaybettik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler