Başbakan kardeşlik vurgusu yaptı

Başbakan Erdoğan, birliğine, kardeşliğine sahip çıkan bir Türkiye’nin sadece askeri alanlarda değil, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda da yeni destanlar yazmaya devam edeceğini söyledi.18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yılı dolay

Başbakan kardeşlik vurgusu yaptı

Başbakan Erdoğan, birliğine, kardeşliğine sahip çıkan bir Türkiye’nin sadece askeri alanlarda değil, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda da yeni destanlar yazmaya devam edeceğini söyledi.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi’nde yapılan törende konuşan Başbakan Erdoğan, “Büyük zaferin üzerinden 99 yıl geçti. Zor günler yaşadık. Çok ciddi badireler atlattık ancak bu büyük zaferin yıl dönümünde, büyük bir ülkede, itibarlı ve güçlü bir ülkede bir ve beraber olarak geleceğe yürümeye devam ediyoruz. Çanakkale Deniz Zaferi’nin tarihimizde müstesna bir yeri var. Bu, sadece dünyanın en güçlü ordularına karşı kazanılmış bir zafer değildir. Bir milletin umutsuzluğa karşı zafer kazandığı, yeniden özgüven elde ettiği, imanıyla, kahramanlığıyla her sorunun üstesinden gelebileceğine yeniden inandığı bir zaferdir. Çanakkale’de yazılan destan Kurtuluş Savaşı’na, Cumhuriyet’e giden yolu açmıştır” diye konuştu.

"BİZE DÜŞEN..."

Bütün şehitlere vefa borçları olduğunu, bu vefa borcunu hiç unutmayıp gelecek nesillerin de hatırlamasını sağlayacaklarını ifade eden Erdoğan, “Çanakkale, yüreklerin toplu vurduğu, böylece topları sindirmiş bir zaferdir. Kurtuluş Savaşımız aynı şekilde kalplerin bir attığı, böylece istiklalin kazanıldığı bir zaferdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi en başta gönül birliği, kardeşlik üzerine inşa edilmiştir. Birliğine, kardeşliğine sahip çıkan bir Türkiye sadece askeri alanlarda değil, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda da yeni destanlar yazmaya devam edecektir. Yanı başımızda yatan binlerce şehidimiz bizlere kardeş olmayı, bir olmayı, diri olmayı, birlikte Türkiye olmayı emrediyor. Bu aziz şehitlerimiz bugünkü 81 vilayetimizden, vatan toprakların dört bir yanından gelerek omuz omuza savaştılar, birlikte şehit oldular, aynı mezarlara defnedildiler. Bizlere düşen, aynı kardeşliği muhafaza etmek, yaşatmaktır. Aziz şehitlerin mirasını kutsal olarak gördük” şeklinde konuştu.

Şehitlere seslenen Erdoğan şunları söyledi:

“Vatan toprakları sizin bize kutsal emanetinizdir. Vatanımızı, devletimizi ve aziz milletimizi korumak uğruna canımızı feda etmekten kaçınmayacağız. Onun itibarını daha da yüceltmek için çalışacağız. Sizin yazdığınız kardeşlik destanını onurumuz bilecek, sarsılmaz bir imanla koruyacağız. Bu ülkeyi her alanda dünyanın gıptayla izlediği bir ülke konumuna yükselteceğiz. Sizlerin torununuz olmayı her daim yüreğimizde taşıyacağız. Ruhlarınız şad olsun. Allah’ın rahmeti üzerinize olsun.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler