Başbakan; ’’İyi niyetimizin kurbanı olduk’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Devletin içinde yapılanma. İyi niyetimizin kurbanı olduk ama buna müsaade etmeyeceğiz. Bunlara 30 Mart’ta gereken ne ise bunu yapacağız. Çünkü biz tek devlet dedik” dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsa

Başbakan; ’’İyi niyetimizin kurbanı olduk’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Devletin içinde yapılanma. İyi niyetimizin kurbanı olduk ama buna müsaade etmeyeceğiz. Bunlara 30 Mart’ta gereken ne ise bunu yapacağız. Çünkü biz tek devlet dedik” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Avcılar’da miting düzenledi. Merkez Mahallesi Reşit Paşa Caddesi üzerinde seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, sözlerine “Görüyorum ki Avcılar’da artık yerel yönetimde değişim kararını verdiniz” diyerek başladı. Devlet içerisindeki paralel yapıya da değinen Başbakan Erdoğan, “Pensilvanya’nın ablaları varmış? İşte bizim ablalarımız da burada. Abileri varmış? Bizim abilerimiz de burada. Gençleri varmış? Bizim gençler de burada” diye konuştu.

Erdoğan, “Biliyorsunuz bu seçim bir başka. Biz bu seçimle sadece bir belediye başkanı seçimi yapmıyoruz. Bu seçimle aslında adeta bir genel seçim yapıyoruz. Birileri hesap yapıyor AK Parti’yi yüzde 35’in altına nasıl düşürürüz? 17 Aralık’ta bir darbe yapalım dediler, tutmadı. 25 Aralık’ta yapalım dediler, o da tutmadı. O zaman ocakta yapalım dediler, o da tutmadı. Şimdi rüyada bir hesap daha yaptılar. Biliyorsunuz bunların twitleri falan var ya, twitleri ‘İki kat arttırın’ dediler. Sordular Pensilvanya’ya ‘evet doğrudur arttırın’ dedi. İşte bu çirkin oyunu 30 Mart akşamı birlikte bozacağız” dedi.

AK Parti’nin engellenmek istendiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “Bizi bu yolda çok tökezletmeye gayret edenler oldu. Ama hamdolsun hepsi aşıldı. Hepsi aşılıyor. Önümüze birçok şeyler attılar. Ama engelleyemediler. Ve bizler bu yolda emin adımlarla ilerledik. Bundan sonra da öyle ilerleyeceğiz. Bunları biliniz ve bunlara asla prim vermeyiniz” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan Erdoğan, “Şuanda CHP’nin İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gönderdiği zat düşünebiliyor musunuz? Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk klasörü önünde resim çektirdiği poz verdiği kişi. Sen bu kişiyle ilgili yolsuzluk dosyası oluşturuyorsun, sonra da kalkmışsın İstanbul’a aday gösteriyorsun. Sonrada utanmadan sıkılmadan AK Parti’yi yolsuzlukla suçluyorsun” dedi.

Muhteşem Yüzyıl dizisine atıfta bulunan Erdoğan, “Biz dizilerde izlediğiniz Kanuni’nin torunları değiliz. Biz at üstünden inmeyen, ta Viyana kapılarına dayanan Kanunilerin torunlarıyız. Koskoca Devleti Aliye’yi Osmaniye’yi bir sağlıklı nefese feda edebilen bir anlayışın torunlarıyız biz. Onun için 30 Mart inanıyorum ki Avcılar’da bir değişim olacak. Ve bu değişimle birlikte inşallah farklı adımlar atacağız” şeklinde konuştu.

Devlet içinde devlet oluşumuna izin vermeyeceklerini ve gerekeni de 30 Mart seçimlerinden sonra yapılacağının mesajını veren Başbakan Erdoğan, “Devletin içinde yapılanma. İyi niyetimizin kurbanı olduk ama buna müsaade etmeyeceğiz. Bunlara 30 Mart’ta gereken ne ise bunu yapacağız. Çünkü biz tek devlet dedik. Devletin içinde devlet!, böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Şurada 21 gün kaldı. Hanımlar unutmayın kale içeriden fethedilir, yine unutmayın gençler, beyler kişi sevdikleriyle haşrolacaktır. Onlar Kılıçdaroğlu ile Bahçeli ile bizde sizinle haşrolacağız” dedi.

“AK Parti eser siyaseti yapıyor. Bunlar ideoloji siyaseti yapıyor veya iftira siyaseti yapıyor” diyen Erdoğan, “Ben şimdi Avcılar’daki kardeşlerime sesleniyorum. Bakınız başınızı iki elinizin arasına alalım. Samimiyetle düşünelim. AK Parti’ye oy verin veya vermeyin. MHP’ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. CHP’ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Siz benim vatandaşımsınız. Biz size efendi olmaya gelmedik. Kardeş olmaya geldik” dedi.

Avcılar’da yapımı tamamlanan biyolojik arıtma tesisinin tamamlandığını ve metro çalışmalarının da başlayacağını sözlerine ekleyen Erdoğan, “Avcılar’da muhteşem bir arıtma tesisi şu anda yapıldı. Biyolojik arıtma tesisi Ambarlı’da ve inşallah her şey hazır. Bu yıllarca bir sorundu. Bu sorunu biz seçim sonrası resmi bir törenle aşacağız. Çünkü istiyoruz ki bu sahillerde pislik olmasın. İnşallah sahil şeridi de düzenleniyor. Şu anda metrobüs var, biz metrobüsü yeterli görmüyoruz. İnşallah bir de buraya Metro adımını atacağız” dedi.

Avcılar’ın deprem bölgesine olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, kentsel dönüşüme değinerek, “Deprem geçirdi burası. Çok ciddi bir deprem. Ama maalesef burada CHP’nin belediyesi kalıpta buranın sakinleriyle anlaşıp bu deprem geçirmiş konutların dönüşümüne, yani bizim kentsel dönüşüm dediğimiz projeye katkı veremediği için değişimi gerçekleştiremedi. Avcılar’da stadın olduğu yeri inşallah Avcılar’ın meydanı haline getireceğiz. Ve burada kültürel merkeze varıncaya kadar bunların adımlarını atacağız” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Bağcılar Olimpik Stadı’nda düzenlenecek bir programa katılmak üzere Avcılar’dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem