Başbakan İsrail'i çizdi

İsrail'in Yedioth gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Seçim öncesi açıkladığı parti programında, İsrail ile olan bağları gözardı ettiğini ve belgenin İsrail ile ilişkilerde olası bir iyileşmeden söz etmediğini yazdı İsrail'in Yedioth gazetesi, Başb

Başbakan İsrail'i çizdi

İsrail'in Yedioth gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Seçim öncesi açıkladığı parti programında, İsrail ile olan bağları gözardı ettiğini ve belgenin İsrail ile ilişkilerde olası bir iyileşmeden söz etmediğini yazdı İsrail'in Yedioth gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Seçim öncesi açıkladığı parti programında, İsrail ile olan bağları gözardı ettiğini ve belgenin İsrail ile ilişkilerde olası bir iyileşmeden söz etmediğini yazdı.

"Son aylarda, başarısız uzlaşma girişimleri yapıldı. Türkiye İsrail'den resmi bir özür ve kurban ailelerinine tazminat taleb ediyor" ifadelerine yer verilen haberde, AKP'nin parti bildirisinde ABD ve Ortadoğu ile bağların öneminin vurguladığı belirtildi.

Haberde, İsrail'in Türkiye'den soğuk tavır gören tek ülke olmadığı, belgede Ermenistan'ın verimsiz yaklaşımının iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini engellediğinin öne sürüldüğünü de yazdı.

Buna karşın Yedioth Ahronoth, "Diğer taraftan İsrail'in görmezlikten gelinmesi, Türk Milli Güvenlik Konseyi'nin 2010'da İsrail'i "merkezi bir tehtit' olarak tanımlamasından sonra bir ilerleme işareti de olabilir" ifadelerini kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler